Haberler

Erdoğan'lı İlk MGK'da 28 Şubat'ın Rekoru Kırıldı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde ilk kez toplanan MGK, 9 saat süren "28 Şubat" toplantısının süresini de aşarak devlet kayıtlarına en uzun MGK olarak geçti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk kez "Cumhurbaşkanı" sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı olağan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı, 9 saat süren ve "Postmodern darbe" diye tanımlanan 28 Şubat MGK'sının süresini de aşarak devlet kayıtlarına en uzun MGK olarak geçti. Toplantı yaklaşık olarak 10 saat 20 dakika sürdü.

KONULAR SÜREYİ UZATTI

Çankaya Köşkü'nde dün saat 14.25'de başlayan MGK'nın toplantı süresi 10 saati aştı ve bugün 00.55 sularında sona erdi. MGK'nın uzamasının son dönemde artan PKK terörü ve çözüm sürecinin tehlikeye girmesi, Kobani'de yaşananlar ile bu kapsamda IŞİD'le mücadele ve Peşmerge güçlerinin Türkiye'den geçişi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın işaret ettiği "Paralel yapılanma" olarak nitelenen Gülen Cemaati ile mücadele gibi hassas konuların yoğunluğundan kaynaklandığı ileri sürüldü.

PEŞPEŞE İDDİALAR

Son dönemde MGK toplantıları yaklaşık 5-6 saat sürüyordu. Son yılların en uzun MGK'sı 2009 Haziran'ında yapılmıştı. 7 saat 40 dakika süren bu MGK'nın, "İrticayla mücadele eylem planı" belgesi nedeniyle tartışmalı geçtiği iddia edilmişti.

İLKLERİN TOPLANTISI OLDU

Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Yalçın Akdoğan ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Ağustos ayındaki Yüksek Askeri Şura'nın ardından Jandarma Genel Komutanlığı'na atanan Orgeneral Abdullah Atay ise ilk kez MGK toplantısında katılan isimler oldu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Çankaya Köşkü 28 Şubat Güncel Haberler

500

Yorumlar (20)

adem:

isallah dogru kararlar almissinizdir sayin cunhur baskanim cok önemli bir surec var önumuzde hayirli kararlarinizin sonuclarini göruruz isallah

12
22
yanıtYanıtla
GERÇEKLER:

Türk Devletini nasıl yıkarız diye plan yapmışlar belli. Birkez de olsun devlet adamlarımız şunu başardık diyin hep savunma siyaseti korkak diplomasi ne olacak önümüzdeki hafta Vatanımız çok karışır Türk Milletini kendini hazırlasın bu toplantıya katılanlardan medet ummayın horozluk bile yapamıyorlar yazık. Vatanımız ajan kaynıyor ajan Mit ne yapıyor Allah aşkına aldığınız eğitim ve paralar lüks yaşamlar burnunuzdan gelsin

24
8
yanıtYanıtla
Adım Mehmet:

Sayın Cumhurbaşkanı, benim tavsiyem Paralel ile ilgili böyle geniş katılımlı toplantılarda karar alma. MGK''da Paralelin adamları var. Rektörlerden Paralel olanlar var. Hatta mevcut Milletvekillerinizden paraleller hala var. Üzgünüm ama bunlar gerçek.

10
16
yanıtYanıtla
KANGAL58:

Ellerinde bi bomba var patlamasını nasıl uzatırız diye konuşmuşlardır öyle yada böyle o bomba patliyacak elinizde. . .

22
4
yanıtYanıtla
amasyalı:

adamsın uzun adam. .

4
15
yanıtYanıtla
suat:

haydi hayırlısı

13
3
yanıtYanıtla
KEL:

Bir fıkra vardır, büyük olasılıkla çok kişi biliyordur. Kısaca yabancı biri bir şeyler öğrensin diye Türkiye ye gönderilmiş, dönüşte sormuşlar, Türkiye de ne öğrendin diye, o da paso toplantı mafiş icraat diye cevap vermiş.

12
1
yanıtYanıtla
yavuz:

Ülkenin bütün dertleri bitti mi şimdi!? Artık analar ağlamayacak, baonzaiden kimse ölmeyecek, işsizlik bitecek, ülkemin en güzel alanları yağmalanmayacak. avrupadaki gibi bizim de işçimizin burnu kanamayacak artık öyle mi? sayın Cumhurbaşkanı.

13
0
yanıtYanıtla
Mümin Yılmaz:

Bu gibi hususları yorumlamak bize düşmez. Bunu, görüşenler daha iyi bilir. Lutfen , haddimizi bilelim.

4
7
yanıtYanıtla
hadi sen de:

meeeee. . . . .

yanıt0
yanıt0
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title