Haberler

Erdoğan: "Kurumlar Birbirinin Destekçisi Değil"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Türkiye'de Kurumlar Birbirinin Adeta Hasmı, Destekçisi Değil. Sıkıntı Buradan Kaynaklanıyor' Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Türkiye'de kurumlar birbirinin adeta hasmı, destekçisi değil. Sıkıntı buradan kaynaklanıyor'' dedi.

İMKB Okul İnşaatları Protokolü'nün imzalandığı törende konuşan Erdoğan, iktidara geldiklerinde Türkiye'nin turist sayısı 8,5 milyonken, şimdi 22 milyona ulaştığını söyledi.

Erdoğan, ''Ama biz bu 22 milyonu yeterli bulmuyoruz. Türkiye'ye yetmez. Bizim bunu 50 milyonun üzerine çıkarmamız lazım'' diye konuştu.

Turizmin sadece hava, kum, deniz olmadığını, Türkiye'nin turizmdeki çeşitliliğinin çok fazla olduğunu ifade eden Erdoğan, eğitimde, kongre turizminde İstanbul'un şu anda dünyada sembol ülkeler arasına girdiğini vurguladı.

Recep Tayyip Erdoğan, buralara kolay gelinmediğini, girişimcilerin gayretiyle bunların gerçekleştiğini söyledi.

Erdoğan, ''Şu anda İstinye Park yapılmışsa Türkiye için bir ölçüdür. 10 sene önce böyle bir şey düşünülebilir miydi? Şimdi diyorlar ki 'İstinye Park iş yapmaz'. 'İş yapmaz' diyenleri 3-5 sene sonra göreceğiz'' dedi.

Metro çalışmasının da aslında bugünün işi olmadığını ifade eden Erdoğan, ''Türkiye'de kurumlar birbirinin adeta hasmı, destekçisi değil. Sıkıntı buradan kaynaklanıyor. Bakın şimdi metro yapılmaya çalışılıyor. Kaç yıl sonra, 10 yıl sonra. Yazık günah değil mi?'' diye konuştu.

Hakkari'nin Şemdinli'sindeki bir okulda dahi oradaki öğrencilerin bilgisayar öğrendiğinin görüleceğini dile getiren Erdoğan, ''Yavaş yavaş köylere, mezralara tırmanıyoruz, tırmanacağız. İnşallah Türkiye dünyada hak ettiği yeri en kısa zamanda yakalayacaktır'' diye konuştu.

Erdoğan, ''İMKB'ye de 'biz daha fazla para kazanalım' diyorum. Bu ara biraz sıkıntılar var. 'Bu sıkıntıları da inşallah dünyayı da uyararak halledelim' diyoruz'' şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title