Haberler

Erdoğan: "Köydes Cumhuriyet Tarihinin En Önemli Projesi"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Köylerin Alt Yapısının Desteklenmesi Projesinin Cumhuriyet Tarihinin En Önemli Kalkınma Projesi Olduğunu Belirterek, "Köydes Projemizle Bundan Böyle Suyu Olmayan, Yolu Olmayan Bir Köy Kalmayacak. Çünkü Yol, Su Medeniyettir. Bunlar Yoksa Yaşamın Bir Anlamı Var mı Soruyorum Size?" Diye Konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Köylerin Alt Yapısının Desteklenmesi (KÖYDES) projesinin Cumhuriyet tarihinin en önemli kalkınma projesi olduğunu söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Erzincan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıldönümü nedeniyle Ataköy'deki Ahmet Cömert Spor Salonu'nda düzenlenen kutlama töreninde yaptığı konuşmada, KÖYDES projesine ilişkin çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek, "KÖYDES, Cumhuriyet tarihinin en önemli kalkınma projesidir. KÖYDES projemizle bundan böyle suyu olmayan, yolu olmayan bir köy kalmayacak" dedi. 2005 yılında 200 trilyon lira ayrılan KÖYDES projesine geçen yıl ve bu yıl 2 katrilyon Lira ayırdıklarını ifade eden Erdoğan, "Şu anda hızla yatırımlar devam ediyor. Stabilize olmayan yol kalmadı. Suyu olmayan köylerimizi de anlaştıracağız, barıştıracağız, o işi de bitireceğiz. Çünkü yol, su medeniyettir. Bunlar yoksa yaşamın bir anlamı var mı soruyorum size?" diye konuştu.

"KÖYLERE GİDEN ELEKTRİK HATLARINI YENİLEYECEĞİZ"

Özal döneminde köylerin elektrik ve telefona kavuştuğunu, ancak o gün gelen elektriğin bugünkü ihtiyacı karşılayamadığını dile getiren Erdoğan, artık köylerde bile her evde televizyon ve çamaşır makinesi bulunduğuna dikkat çekti. Erdoğan, 2008 yılından itibaren köylere giden elektrik hatlarını yenileyeceklerini vurgulayarak, "Köylerimizdeki elektrik kesintilerine inşallah son vereceğiz" dedi. Erzincan'ın doğusu ile batısı arasındaki 250 kilometrelik yolun 180 kilometrelik bölümünün iktidarları döneminde duble yol haline getirildiğini ve duble yol çalışmalarının aynı hızla devam ettiğini ifade eden Erdoğan, öte yandan, tüm Türkiye'de olduğu gibi Erzincan'da da TOKİ inşaatlarının büyük bir hızla devam ettiğinin altını çizdi.

"BÜTÜN VATANDAŞLARIMIZI KONUT SAHİBİ YAPACAĞIZ"

Erdoğan, şunları söyledi:

"120 bin konutu sahiplerine teslim ettik. Yıl sonuna kadar 100 bin konut daha teslim edeceğiz. Yılsonuna kadar inşaat sayısı 250 bine ulaşacak. Faiz yok, kira öder gibi tasit ödeyeceksin. 10-20 sene vadeyle bu konutları halkımıza satıyoruz. 6 ay gibi kısa bir zamanda daire sahibi oluyorsunuz. Talepleri yetiştiremiyoruz. Ne yazık ki, birçok yerde kura çekiyoruz. İnşallah birgün bütün vatandaşlarımızı kendi konutunda oturur hale getireceğiz. Böyle gecekondularda kaçak binalarda benim halkım oturmamalı. Planı projesi olan yerlerde huzur içinde oturmalı. Bunu başaracağız. Bu bizim sorumluluğumuz, onun için diyoruz ki bu iktidar millettin iktidarı, hasan hüseyinin değil halkın iktidarıdır."

"100 KİŞİLİK SINIFLAR TARİHE KARIŞTI"

Başbakan Erdoğan, Teşvik Yasası'ndan yararlanma hakkına sahip illerden biri olan Erzincan'ın yasadan sonra daha cazip bir yatırım alanına dönüştüğünü vurguladı. Erzincan Organize Sanayi Bölgesi'nde 26 firmanın üretime geçtiğini, 12 firmanın proje ve inşaat safhasında olduğunu belirten Erdoğan, 26 firmanın da teşvikten yararlanmak için başvuruda bulunduğunu dile getirdi. AKP iktidarının eğitim alanında gerçekleştirdiği hizmetlere de değinen Erdoğan, iktidarları döneminde 70-80 veya 100 kişilik sınıfların tarihe karıştığını savundu. Bundan sonraki hedeflerinin 30 kişilik sınıflara sahip okullar yaratmak olduğunun altını çizen Erdoğan, tüm okullara kuracakları hızlandırılmış internet ağı ile de çocukların ve gençleri bilişim teknolojileri ile buluşturacaklarını vurguladı.

"YAVRULARIMIZIN ELİNE BİLGİSAYAR, KALEM VEREMEDİLER"

Türkiye'nin bilgisayar ve bilişim teknolojileri alanında geç kaldığını ifade eden Erdoğan, "Bilgisayar, bilişim teknolojisi yeni mi icat oldu? Peki Türkiye bugüne kadar nerelerdeydi, niye bu adımları atmadılar? Çünkü bunların derdi yoktu, sevdası yoktu. Yavrularımızın eline bilgisayarı kalemi veremediler. Bunlar 10 yıllardır yapamadılar. Gençlik de uyuşturucu müptelası olmuş, döner bıçağı ile dolaşıyor" diye konuştu. İktidarları döneminde Milli Eğitim bütçesini başa çıkardıklarını hatırlatan Erdoğan, aynı dönemde yüzde 80 olan okuma yazma oranını da yüzde 90'a yükselttiklerini kaydetti. Erdoğan, hedeflerinin okuma yazma oranını yüzde 100'e çıkarmak olduğunu sözlerine ekledi. Okuma-yazma öğrenme konusunda kimsenin yoksulluğu bahane göstermemesi gerektiğini söyleyen Erdoğan, imkanı olmayan ailelerin çocuklarının okuması için İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine ve Kaymakamlıklara başvurabileceğini hatırlattı. Erdoğan, 45 YTL olan üniversite bursunun da , iktidarları döneminde 150 YTL'ye çıkartıldığını vurgulayarak, "Gençliğin yanında kim var? Biz varız" dedi.

"FATİH'İN TORUNLARININ YETİŞMESİNİ İSTİYORUZ"

Erdoğan, milletvekili seçilme yaşını 25'e indirdikleri zaman kimilerinin "Parlamentoyu çocuklara mı bırakacaksınız" diye tepki gösterdiğini belirterek, "Biz 21 yaşında İstanbul'u fethederek bir çağı kapatıp bir çağı açan Fatih'in torunlarının yetişmesini istiyoruz. Eğer bugün ülkede o kalitede genç yoksa suç gençlerin değil bizim. O gençleri yetiştiremeyen devlet yöneticilerinin cumhurbaşkanın, başbakanın, bakanların hepsinin bunda suçu var. Suçlu biziz. Öyleyse şimdi bunu değiştirmemiz lazım." diye konuştu. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

TESLA'DA MİLYON DEĞERİNDE İNDİRİM! Tesla Model Y ne kadar? Tesla'nın en ucuzu Türkiye'de satışta... İran İsrail'e saldıracak mı? İran'dan İsrail'e misilleme gelecek mi? Merkez Bankası döviz kurları 2024! 1 Amerikan doları ne kadar? Yıl sonu dolar kuru ne kadar olur? Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Sarıyer'de taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title