Haberler

Erdoğan: "KKTC Konusunda Kararlılığımızdan Vazgeçmeyiz"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AB İlerleme Raporuyla İlgili Olarak, "KKTC'ye Yönelik İzolasyonlar Kalkmadığı Takdirde, Limanlar ve Hava Alanları Konusunda Şu Ana Kadar Olan Kararlılığımızdan Vazgeçmeyiz" Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AB ilerleme raporuyla ilgili olarak, "KKTC'ye yönelik izolasyonlar kalkmadığı takdirde, limanlar ve hava alanları konusunda şu ana kadar olan kararlılığımızdan vazgeçmeyiz" dedi.

Erdoğan, Uluslararası Yatırımcılar Derneği'nin Swiss Otel'de düzenlenen kokteylinden ayrılırken gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtladı.

"Açıklanan ilerleme raporunun şüphesiz ki bir çok iyi yanları yanında tabi ki iyi olmayan yanları da var" diyen Erdoğan, genel itibariyle bundan önceki ilerleme raporlarıyla mukayese edildiğinde bu raporun 74 sayfa olduğu için kısa özet şekilde gündeme geldiğinin anlaşıldığını söyledi.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir taraftan terörist başı ile ilgili 'sayın' veya 'bay' denilecek ifadenin kaldırılmış olması, bu terör örgütüne yönelik bakıştaki hassasiyeti ortaya koyan bir yaklaşımdır. Öbür tarafta özellikle bizim AB sürecine yönelik olarak 301'e dayalı bakışta burda bir 3-4 haftalık daha Türkiye'nin bu konuyu sivil toplum örgütleriyle değerlendirebileceğine yönelik bir beklenti...

Kıbrıs'a yönelik ise zirve öncesine bu işi bırakma gibi burada tavsiye kararını alacaklarına yönelik bir tespitleri var. Ekonomiyle ilgili ise övgüler var."

Başbakan Erdoğan, "Aralık zirvesine kadar Kıbrıs konusunda bir gelişme bekleyebilir miyiz?" şeklindeki soru üzerine şunları kaydetti:

"Bizler, eğer KKTC'ye yönelik izolasyonlar kalkmadığı takdirde, limanlar ve hava alanları konusunda şu ana kadar olan kararlılığımızdan vazgeçmeyiz. Bu bizim için kesinlikle verilmiş olan bir karardır. Bunu hep söylüyorum; KKTC bir terör ülkesi değildir, KKTC bir kara para aklama yeri değildir, KKTC bir uyuşturucu merkezi değildir. O zaman bu uygulama niye?

Bu noktada dünyada hiçbir ülkeye yapılmayan bu tür bir yaklaşımı KKTC'ye nasıl yapıyorsunuz? Gelin kaldırın bunları, kaldırdıktan sonra Türkiye olarak biz de, gerek limanlar, gerek hava alanları noktasında adımı atalım. Önce verilen sözü, sözü verenler yerine getirsin. Biz vereceğimiz ya da vermemiz gereken sözleri kesinlikle yerine getiririz" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title