Haberler

Erdoğan Kırcaali'de Türklere Seslendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bulgaristan'da Yaşayan Türklerin Çok Büyük Sıkıntılar Çektiğini Belirterek, "Ancak Tarihten Kalan Sorunları Tarihte Bırakalım" Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bulgaristan'da yaşayan Türklerin çok büyük sıkıntılar çektiğini belirterek, "Ancak tarihten kalan sorunları tarihte bırakalım" dedi.

Erdoğan, Bulgaristan ziyaretinin son gününde Türklerin yoğunlukta yaşadığı Kırcaali kentinde temas ve incelemelerde bulundu ve buradaki Türklere seslendi.

Bulgaristan'da yaşayan Türklerin bu ülkenin birer sadık vatandaşı olduklarını, Türkiye ile Bulgaristan arasındaki ilişkilerin gelişmesinde bir dostluk köprüsü oluşturduklarını dile getiren Erdoğan, "Bence Balkanların Kırcaali'den alacağı çok dersler var" dedi.

Türkiye ile Bulgaristan arasındaki ilişkilerde son 18 yılda büyük gelişme kaydedildiğini, bu gelişimde Bulgaristan'da yaşayan Türklerin sağduyulu hareketinin büyük rol oynadığını ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:

"Bulgaristan Türkleri, Bulgaristan'ın birer sadık vatandaşı olarak tabi ki bu ülkenin demokrasisi, ekonomisi ve istikrarı için çalışacaklar. Tabi ki Bulgar dilini öğrenecek ve konuşacak, ama ana dillerine, kültürlerine ve dinlerine de sahip çıkacaklar. Bunları gelecek nesillere aktaracaklar. Çağdaş demokrasinin değerleri de bunu gösteriyor."

Bulgaristan'da Türkçe öğretim konusunda eski döneme göre büyük gelişme yaşandığını kaydeden Erdoğan, ortadaki bazı güçlüklerin de en kısa sürede giderileceğine inandığını söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title