Haberler

Erdoğan: ''Kıbrıs'ta çözüm için gerekli olan, Rum tarafının göstereceği siyasi iradedir'' -

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan: "Türkiye olarak Kıbrıs'ta iki halkın siyasi eşitliğine ve karşılıklı mutabakata dayalı siyasi bir çözüm istiyoruz.

Erdoğan: ' ' Kıbrıs'ta çözüm için gerekli olan, Rum tarafının göstereceği siyasi iradedir'' - ANKARA

Ankara - Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan: "Bu ay dönem başkanlığını devralan İtalya'dan beklentimiz şu; Yeni fasılların müzakereye açılmasıyla katılım sürecimize ivme kazandırılmasıdır. Tam üyelik sürecimizin kendi parametreleri içinde yürütülmesi ve siyasi mülahazalarla karşımıza çıkarılan engellere bir son verilmesi gerekiyor."

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan: "Türkiye olarak Kıbrıs'ta iki halkın siyasi eşitliğine ve karşılıklı mutabakata dayalı siyasi bir çözüm istiyoruz. Bu konuda her zaman bir adım önde olma anlayışını muhafaza ediyoruz. Kıbrıs'ta çözüm için gerekli olan, Rum tarafının göstereceği siyasi iradedir. Uluslararası toplumdan beklentimiz Rum tarafına bu yöndeki mesajları güçlü ve kararlı biçimde vermeleridir."

-AK Parti Büyükelçiler İftarı

Kaynak: AA / Politika

Türkiye İtalya Kıbrıs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title