Haberler

Erdoğan: "Katsayı Falan Kafanıza Hiç Takmayın"

Murat Muratoğlu Bildiriyor -Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Öğrencilere "Katsayı Falan Kafanıza Hiç Takmayın. Nasıl Bu Katsayı Yoktu Daha Sonradan Getirildi, Bugün Olur, Yarın Olur Bu Katsayılar Kalkar" Dedi.

Murat Muratoğlu bildiriyor -Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, öğrencilere ''Katsayı falan kafanıza hiç takmayın. Nasıl bu katsayı yoktu daha sonradan getirildi, bugün olur, yarın olur bu katsayılar kalkar'' dedi.

Erdoğan, Mimar Sinan Endüstri Meslek Lisesi'nde 14 okulun toplu açılışında yaptığı konuşmada, göreve geldiklerinde hayırseverlerin yaptırdığı okulların yüzde 5 oranında gider sayıldığını, şu anda bu oranın yüzde 100 olduğunu belirterek, ''Bizim derdimiz milletçe üzüm yiyelim. Bizim derdimiz bağcıyla değil, üzümü yemekle'' diye konuştu.

Bütçeden en fazla kaynağı Milli Eğitim Bakanlığına ayırdıklarını belirten Erdoğan, ''Yüzde 50'sini Milli Eğitime veriyoruz, diğer yüzde 50'yi de diğer bakanlıklara dağıtıyoruz. Bu bir yaklaşımı gösteriyor. Eğer eğitimi- öğretimi halledemezseniz bu yavrularımızın geleceğini aydınlatamazsınız'' diye konuştu.

Öğrencilere hitap eden Başbakan Erdoğan, öğrencilerden derslerini çalışmalarını isteyerek, şöyle konuştu:

''Katsayı falan kafanıza hiç takmayın. Nasıl bu katsayı yoktu daha sonradan getirildi, bugün olur, yarın olur bu katsayılar kalkar. Önünüzdeki imkanlar daha da açılır. Bu konularda da rahat olun. Zaman gelecek daha güzel olacaktır. Siz derslerinize gayet başarılı şekilde çalışmaya devam edin. Bu ülkede her şey er ya da geç rayına oturur. Unutmayın dere yatağında akar. Dereyi hiçbir zaman sanal tedbirlerle farklı yere kaydıramazsınız. Önünde sonunda o gelir yatağını bulur. Burada da yine sistem önünde sonunda yatağını bulacaktır.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title