Haberler

Erdoğan: Kapıları Şimdiden Kapatma

Başbakan Erdoğan, 'Sayın Baykal'a Diyorum Ki Bak Kapıları Bundan Önce Yaptığın Gibi Şimdiden Kapatma. Bizim Ön Kabulümüz Yok Dedi. .

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Sayın Baykal'a diyorum ki bak kapıları bundan önce yaptığın gibi şimdiden kapatma. Bizim ön kabulümüz yok. İdeal olan, isteriz ki oy birliğiyle yeni cumhurbaşkanımızı seçmektir, ama bu olmazsa olmaz bir şart değildir'' dedi.

Erdoğan, Denizli'nin Demokrasi Meydanı'nda partisince düzenlenen mitinginde halka hitabında, cumhurbaşkanı seçim sürecindeki gelişmeleri anlattı. Erdoğan, şöyle konuştu:

''Diyor ki Sayın Baykal, 'uzlaşma.' Ben de uzlaşmaya bir yaklaşım gösterdim, diyor ki 'tanım.' Sayın Baykal'a Demokrasi Meydanı'ndan cevap veriyorum, eğer tanım istiyorsan Sayın Baykal, şöyle biraz lügatları da karıştır, siyaset ansiklopedisini de bir karıştır. Uzlaşma, oy birliğiyle karar almak demektir, oy birliğiyle.''

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın önlerine yine şartlar sürmeye başladığını ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Sayın Baykal bakıyorum da bizim iyi niyetimize karşı daha şimdiden 'Benim dediğim olmazsa nasıl ön keserimin hesabını yapıyor. Şimdiden kavga çıkarmak için de yol yapmaya çalışıyor. Yok öyle şey. Mızıkçılık yapmak yok. 'Benim dediğim olursa uzlaşma olur' anlayışını biz asla kabul edemeyiz, faturası ne olursa olsun, bedeli ne olursa olsun kabul edemeyiz. Çoğunluk iradesinin onayını almadan çoğunluk adına konuşamazsınız. Her seçim yeni bir sayfadır. Önce uzlaşmaya gönlünüz olacak. Sayın Baykal'a diyorum ki bak kapıları bundan önce yaptığın gibi şimdiden kapatma. Bizim ön kabulümüz yok. İdeal olan, oy birliğiyle yeni cumhurbaşkanımızı seçmektir, ama bu olmazsa olmaz bir şart değildir. Kendi tercihini şart olarak dayatamazsın. Sayın Baykal, gel önce bir defa seninle demokraside uzlaşalım. O zaman zaten her şey kendiliğinden hal yoluna girecektir. Biz milletimizden daha güçlü bir temsil yetkisi istiyoruz. Sen de iste, senin de hakkın var. Bakalım milletimiz kime daha çok yetki verecek? Merak etme, onun da şurasında çok fazla değil 11 gün kaldı. 22 Temmuz'da sandıkta göreceğiz.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title