Haberler

Erdoğan: ''İsrail Şiddet Uygulamaya Son Vermeli''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü.

Edinilen bilgiye göre, Rusya Devlet Başkanı Putin, Başbakan Erdoğan'ı arayarak İsrail-Filistin sorunu ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Sorunun aşılması için yaptığı çalışmalar hakkında Başbakan Erdoğan'a bilgi veren Putin'in görüşmede, ''Durum iyiye gitmiyor. Bu konuyla ilgili Türkiye ile Rusya'nın tutumları birbirine çok yakın. Filistin halkının cezalandırılmasına karşıyız'' dediği öğrenildi.

Başbakan Erdoğan'ın da telefon görüşmesinde, sorunun çözümü için bugüne kadar gösterdiği çabalar hakkında bilgi verdiği kaydedildi. Uluslararası camiada İsrail'in orantısız güç kullanımıyla ilgili ciddi rahatsızlıklar olduğunu belirten Erdoğan'ın, altyapının vurulmasının durumu daha da ağırlaştırdığını söylediği öğrenildi.

Başbakan Erdoğan'ın Putin'e ayrıca, ''İsrailli askerin salıverilmesi için çaba göstermeye devam edelim ama İsrail de Filistinli bakan ve milletvekillerini bir an önce bırakmalı. Şiddet uygulamaya son vermeli'' dediği ifade edildi.

Telefon görüşmesinin sonunda, Rusya Devlet Başkanı Putin'in, ''En üst düzeyde temasta kalmayı, birlikte çalışmayı teklif ediyorum'' dediği, Başbakan Erdoğan'ın da, ''Bu sorunun çözümü için birlikte çalışmaya hazırız'' dediği öğrenildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title