Haberler

Erdoğan'ın 'Dünya Ormancılık Günü' Mesajı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ormanları ve Çevreyi Korumanın Geleceğe Sahip Çıkmak Anlamına Geldiğini Vurguladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ormanları ve çevreyi korumanın geleceğe sahip çıkmak anlamına geldiğini vurguladı.

Başbakan Erdoğan, 'Dünya Ormancılık Günü' dolayısıyla yayınladığı mesajında, ormanlar ve çevre değerlerinin milli zenginliğin olduğu kadar evrensel mirasın da parçası olduğunu belirtti. Ormanların, yalnızca ağaç ve ağaççıklardan ibaret olmadığını ifade eden Erdoğan, çok sayıda bitki ve hayvan topluluklarından oluşan ormanların büyük bir canlı organizma olduğunu kaydetti. Türkiye'nin yüzde 26'sını kaplayan orman zenginliğinin, gelecek kuşaklara aktarılabilmesinin ancak koruma alanlarının sayısının artırılmasıyla mümkün olacağına işaret eden Erdoğan, "Hükümetimiz, ormancılık politikalarına yeni bir ivme kazandırmış, geçmişin muhasebesi içinde geleceğin planlamasını yaparak, ileri teknolojileri kullanarak çağdaş bir ormancılık anlayışını hayata geçirmiştir" dedi. Erdoğan, orman-halk bütünleşmesini sağlamak amacıyla da kent ormanları projesini başlattıklarını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Böylece şehir merkezlerinde yaşayan halkımızın beden ve ruh sağlığına hizmet eden ormanların kurulması ile devlet ormancılığından millet ormancılığına geçişin önemli adımları atılmıştır. Bu elbette sosyal ormancılığın ileri bir aşamasıdır. Hepimiz biliyoruz ki, ormanlarımızı ve çevremizi korumak kendi geleceğimize sahip çıkmak demektir. Yurt çapında kararlılıkla yürütülen ağaçlandırma, erozyon kontrolü ve ormanların rehabilitasyonu çalışmaları büyük oranda arttırılarak devam etmektedir."

Erdoğan, erozyonun yanı sıra küresel ısınma, susuzluk ve hava kirliliğinin sıkıntılarının ancak ağaçlandırma ile aşılacağını işaret ederek, ormanların korunması ve geliştirilmesine vatandaşların ve sivil toplum kuruluşlarının katılımının da şart olduğuna dikkat çekti.

(TAN-MAY-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title