Haberler

Erdoğan'ın CHP'li Topuz'a Açtığı Davaya Ret

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP Grup Başkan Vekili Ali Topuz aleyhinde, 5 Ekim 2006'da TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, ''kişilik haklarına saldırıda bulunduğu'' iddiasıyla açtığı manevi tazminat davası reddedildi.

Ankara 12. Asliye Hukuk Mahkemesindeki davanın bugünkü duruşmasına, Erdoğan'ın avukatı Muammer Cemaloğlu ile Topuz'un avukatı Metin Semen katıldı.

Avukat Cemaloğlu, önceki iddialarını tekrarlayarak, davanın kabul edilmesini isterken, Semen ise davanın reddedilmesi talebinde bulundu.

Yargıç Sadi Büyükeren, davanın reddedildiğini açıkladı.

Erdoğan'ın avukatları Fatih Şahin ve Muammer Cemaloğlu tarafından açılan davanın dilekçesinde, Topuz'un toplantıda, ''Sayın Başbakan bir kimliği ile vardır dediği şeye bir kimliği ile yoktur diyen zavallı bir noktaya gelmiş oluyor. Zavallı bir noktaya gelmiş oluyor. Dini duyguları kullanmak ahlaksızlığın en büyüğüdür. Dindarlarımızın samimi duygularını onların saflığından, temizliğinden yararlanarak kullanmak, ahlaksızlıktır. Hele din duygularını siyasi ikbal için kullanmak, ahlaksızlıktan da daha büyük ahlaksızlıktır'' dediği belirtilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title