Haberler

Erdoğan'ın "Ben o Ara Tuvaletteydim" Dediği İsim Kadir İnanır

Güncelleme:

Başbakan Erdoğan'ın "Ulan hepiniz oradaydınız be!" diye eleştirdiği isimler arasında akil insan Kadir İnanır da var.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dünkü grup toplantısında 12 Şubat 1999'da Magazin Gazetecileri Derneği'nin gecesinde Ahmet Kaya'ya yapılan protestoyu hatırlatarak, "Ödül töreninde Ahmet Kaya'ya saldırdılar. Kimler saldırdı. Gezi Parkı'nda bize saldıranlar kimse onlar saldırdı. Şimdi diyorlar ki 'Ben o sırada tuvaletteydim, ben o sırada dışarıdaydım' ulan hepiniz oradaydınız be! Kamera kayıtlarında hepinizi görüyoruz. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar." dedi.

Erdoğan'ın bu sözleri yıllar önceki talihsiz olayı yeniden gündeme getirdi. Peki o gece orada kimler vardı ve sonrasında o talihsiz gece için hangi açıklamalarda bulunmuşlardı? Başbakan Erdoğan'ın "Ben o sırada tuvaletteydim" dediği isim kimdi?

İşte tüm bu soruların cevabı ve o gecenin fotoğrafı:

Başbakan Erdoğan'ın "Ben tuvaletteydim" dediği isim Akil İnsanlar grubunda da yer alan tecrübeli oyuncu Kadir İnanır'dan başkası değil.

"3-5 YAVŞAK ZİBİDİ"

Kadir İnanır, ödül töreninde bulunan isimlerden birisiydi. Ahmet Kaya o sözleri söylemeden önce yanına giderek elini sıkıyor. O gece için yıllar sonra yaptığı açıklamada '3-5 yavşak zibidinin haddine mi benim arkadaşıma çatal-bıçak atmak. O olayların olduğu esnada içeride değildim. Orada olsam gereğini yapardım' dedi.

TATLISES DE ORADAYDI

Diyarbakır'da Mesud Barzani ile Başbakan Erdoğan'ın buluşmasında barış sürecine destek vermek için Şivan Perver ile düet yapan İbrahim Tatlıses de o gece Ahmet Kaya'yı savunmamıştı. Ayrıca Başbakan Erdoğan ve hükümet üyelerinin Somali'ye yaptığı gezi esnasında Somali'ye giden Ajda Pekkan da o gece Onuncu Yıl Marşını söyleyenler arasında yer almıştı.

SERDAR ORTAÇ ÇATAL ATTI MI?

Şüphesiz ki bu olayla birlikte akıllara gelen ilk isim Serdar Ortaç. Ahmet Kaya, Magazin Gazetecileri Derneği'nin 10 Şubat 1999'de düzenlediği "Yılın En İyi 10 Müzik Yıldızı Yarışması" ödül töreninde "Kürtçe şarkı söylemek, klip çekmek istiyorum" demişti.

Bunun üzerine Serdar Ortaç sahneye çıkıp Sibel Can'ın "Padişah" şarkısını değiştirerek "Bu devirde kimse sultan değil, hükümdar değil, padişah değil / Atatürk yolunda tüm Türkiye / bu vatan bizim / ellerin değil" şeklinde okumuş, ardından 10. Yıl Marşını söylemişti. Salondakiler Ahmet Kaya'yı protesto etmiş, hatta çatal bıçak fırlatanlar olmuştu.

"GAZA GELDİM"

Ortaç, bu konuda yıllar sonra özür diledi ve 'O zaman gaza geldim. Faturasını ödedim. Ama çatal atmadım. Attıysam elim kırılsın" dedi.

Gezi Parkı eylemlerine neden destek verilmediği sorulduğunda ise "Aklım ve mantığım bana 'Apolitik ol, hiçbir şeye karışma' diyor. Eskiden bu işlere çok karışırdım ama başım çok ağrıdı. Artık bu saatten sonra paramı biriktirip ölümü bekleyeceğim." dedi.

ADNAN ŞENSES

Adnan Şenses, ödül gecesinde 10. Yıl Marşı korosunun en ateşli solistiydi. Adnan Şenses için 'Adnan Abi' diyen Erdoğan'ın bu sevgisi karşılıksız değil. Adnan Şenses de Erdoğan için 'Allah'ın bu ülkeye bir lütfu' diyor.

Gezi Parkı eylemleri için ise "Ben böyle siyasi durumlara karışmam, sadece işime bakarım" dedi.

OSMAN YAĞMURDERELİ

Osman Yağmurdereli: Ödül gecesinde bulunan isimlerden biri. 10. Yıl Marşı'nın ardından sahnede koro halinde 'Bir başkadır benim memleketim' şarkısını söyleyenler arasında yer aldı. 2007 yılında AKP'den milletvekili seçilerek TBMM'ye girdi. Bir yıl sonra hayatını kaybetti.

REHA MUHTAR

Gazeteci - yazar Reha Muhtar, ödül gecesinde sanatçıları sahneye davet ederek 'Bir Başkadır Benim Memleketim' şarkısını hep bir ağızdan okumalarını istemiş ve kendisi de eşlik etmişti.

Gezi Parkı eylemleri sırasında "Gezi Parkı olayları üzerinden Başbakan Erdoğan'a oyun oynandığını, aynı oyunun zamanında Ecevit'e de oynandığını ve eylemlerin asıl hedefinin Erdoğan'ı devirmek" olduğunu savundu.

MUAZZEZ ERSOY

Muazzez Ersoy, Ahmet Kaya'nın şarkılarla susturulduğu gecenin 'vatansever korosu'nda yer alan isimlerden. AK Parti tarafından düzenlenen özel gecelerde de sık sık sahne alıyor.

AJDA PEKKAN

Süperstarımız Ajda Pekkan da MGD Ödül Gecesi'nde 10. Yıl Marşı'nı okutan Serdar Ortaç'ı yanaklarını okşayarak tebrik ketmişti.

Başbakan Erdoğan'ın Somali gezisine katılan sanatçılardan biri. Erdoğan için hazırlanan 'Usta'nın Hikayesi' belgeselinde Erdoğan'dan övgüyle söz eden sanatçılar arasında yer aldı.

Gezi Parkı eylemleri hakkında hiçbir açıklama yapmamakla eleştirilen Pekkan "Gezi Parkı'nda yaşananlarla ilgili tavır almayan sanatçılar neredeyse linç edilecek. Ben tavır almak kadar tavır almadım da. 'Gezi Parkı korunsun' demek kadar, 'Topçu Kışlası yapılsın' demenin de demokratik bir hak olduğunu düşünüyorum. Bu saatten sonra gidip orada görünmek ve poz vermenin de çok samimi olacağını düşünmüyorum" sözleriyle kendisini savundu.

MAHSUN KIRMIZIGÜL

Mahsun Kırmızıgül, Ahmet Kaya Kürtçe klip çekeceğini açıkladığı için linç edilirken, sahnede 10. Yıl Marşı'nı söyledi. Kırmızıgül aradan yıllar sonra Kürtçe şarkı söyledi, klip çekti.

İBRAHİM TATLISES

İbrahim Tatlıses: Ahmet Kaya'nın saldırıya maruz kaldığı gecede ödül alan isimleren biri.

Yıllar sonra o gece için kendisine yöneltilen eleştirilere, 'Ne zaman ki Ahmet Kaya ile alakalı bir şey yazsam bazı artistler 'sen de oradaydın' diyor. Ben orada değildim. Orada olsam çatal atar mıyım, salak mısınız? Evet ben de o gece ödül aldım, almaz olaydım. Saat 11'de Taksim'deki Maksim Gazinosu'nda sahneden indim. Oraya gittim. Orada öğrendim beyefendiler. Her seferinde ben anlatmaktan bıktım, sizler beni yormaktan bıkmadınız. Hangi şerefsiz beni orada görmüşse ben hazırım bedel ödemeye, ya siz? Vallahi yoruldum, billahi yoruldum. Merak etmeyin Ahmet'imi sizden daha çok severdim. Gerçi niye anlatıyorsam... Gülten kardeşim kimdir bilir." diye cevap verdi.

O gece hep bir ağızdan 10. Yıl Marşı ve 'Bir Başkadır Benim Memleketim' şarkısını söyleyen koroda Özcan Deniz, Ebru Gündeş, Emel Sayın, Ferdi Tayfur ve Fatih Ürek gibi pek çok isim daha vardı.

O gece orada olup Ahmet Kaya'ya tepki göstermeyen sanatçılar da vardı. Edip Akbayram ve Selda Bağcan gibi...

ASLANTUĞ: BİZİM SORUNUMUZ DÜRÜSTLÜK

O gece Savaş Ay'la birlikte Ahmet Kaya'ya siper olan iki isimden biri olan Mehmet Aslantuğ ise yıllar sonra şöyle söylüyordu katıldığı bir programda: "Bizim en büyük derdimiz şudur. Dürüst olmak ya da olmamak. Türk olmak, Kürt olmak, inançlı olmak, ateist olmak meselesi değil. İnsanı bağlayan tek şey vardır. Dürüst olmak ya da olmamak. O gün vicdanlarını, ya da akıllarını kapıda bırakanalr bambaşka cümleler kullanıyorlar. Açılım kahvaltısında da gördüm. O gün orada bambaşka aymazlıkta olanların bir kısmı, o gün orada bambaşka sözler söylediler."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Kadir İnanır Ahmet Kaya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title