Haberler

Erdoğan'ın Afrika Açılımına, Çin'den 60 Milyar Dolarlık Destek

Güncelleme:

Başkan Erdoğan öncülüğünde Türkiye'nin yaptığı Afrika açılımının ardından dev ülkelerin de iştahı kabardı. Almanya ve İngiltere'den sonra Çin de Afrika'ya 60 milyar dolarlık yatırım yapma kararı aldı.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, başkent Pekin'de düzenlenen 2018 Çin- Afrika İş Birliği Forumu çerçevesinde gerçekleştirilen Çin ve Afrikalı iş dünyasının diyalog toplantısında yaptığı konuşmada, Afrika'nın Kuşak ve Yol İnisiyatifi'nin 'doğal ve tarihi' bir uzantısı, aynı zamanda da önemli bir katılımcısı olduğunu belirterek Afrika ülkelerinin projeye katılımını desteklediklerini belirtti.

60 MİLYAR DOLARLIK MALİ DESTEK SAĞLANACAK

Çin ve Afrika'nın iki tarafın ortak refah ve yararına hizmet eden Kuşak ve Yol İnisiyatifi'ni beraber inşa ettiğini kaydeden Şi, Çin'in Afrika'ya 60 milyar dolarlık mali destek sağlayacağını söyleyerek "Çin, Afrika yatırımları için herhangi bir şart koşmuyor ve içişlerine müdahale etmiyor" diye konuştu.

Şi, Çin'in Afrika ile kalkınma deneyimini paylaşmayı arzu ettiğini vurgulayarak Afrika'nın canlanmasını ve refahının artmasını desteklediklerini dile getirdi.

"ÇİN'İN DIŞA AÇILMASI DEVAM EDECEK"

Çin'in dışa açılmasının süreceğini belirten Şi, Afrikalı şirketlerin Çin'e yatırım yapmasını memnuniyetle karşıladıklarını ifade ederek Afrika'ya yatırım yapan Çinli şirketlerin de yerel kültür ve geleneklere saygı duyması ve sosyal sorumlulukları yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

Çin, geçen aylarda Afrika'da yaptığı yatırımlarla kıta ülkelerini borç tuzağına sürüklediği eleştirilerine maruz kalmıştı.

Çin-Afrika İş Birliği Forumu (FOCAC), kurulduğu 2000 yılından bu yana ilki 2006'da Pekin'de, ikincisi de 2015'te Johannesburg'da olmak üzere iki kez zirve düzenledi. Bu yıl Pekin'de düzenlenen üçüncü zirveye 50'den fazla Afrika ülkesinin yanı sıra Birleşmiş Milletler ve Afrika Birliği gibi uluslararası ve bölgesel örgütlerin temsilcileri katılıyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Afrika Pekin Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title