Haberler

Erdoğan'ın ABD ziyareti öncesi Kongre'de FETÖ oyunu bozuldu

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD'ye gerçekleştireceği ziyaret öncesi, FETÖ'ye yakın Kongre üyeleri Başkan Trump'a yollamak üzere mektup kampanyası başlatarak, Türkiye aleyhine bir çalışma içine girdi.

Mektubun imzalanması için tanınan süre geçtiğimiz cuma günü dolarken, yeterli sayı bulanamadığı için süre Erdoğan'ın ABD'ye ayak basacağı güne uzatıldı. Şu ana kadar 435 Kongre üyesinden sadece 13'ü mektuba imza atmış durumda.

Mektubun öncülüğü yapan Kongre üyeleri Bill Johnson ve Bradley Schneider, mektubu Başkan Trump ve ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'a yollamayı hedefliyor. Mektupta, dolaylı olarak FETÖ'ye karşı yapılan mücadeleden duyulan rahatsızlık dile getirilirken, FETÖ'ye bağlı medya kurumlarının kapatılması ve PKK-PYD gibi birçok farklı konu da ele alınmış durumda.

KONGREDE KRİTİK BRİFİNG

Washington DC merkezli Turkish Heritage Organization (THO), Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye geldiği gün ABD Kongresi'nde Türkiye lehine olumlu bir brifinge imza attı. PYD-YPG konusunda ABD Kongresi Dış İlişkiler Uzmanı ve çalışanlarına brifing veren THO, PKK ve PYD'nin aynı amaca hizmet ettiklerinin altını çizdi,
Suriye Amerikan Konseyi ile beraber program düzenleyen THO'nun brifingine konuşmacı olarak THO Danışma Kurulu Üyelerinden Prof. Dr. Michael Günter, SAC Politika Direktörü Shlomo Bolti, ABD Askeri Savaş Akademisi'nden Albay Brian Cook katıldı. Moderatörlüğünü THO Direktörü Yenal Küçüker'in yaptığı programda, başta PKK-PYD bağlantısı olmak üzere, Türkiye'nin bölgedeki önemi vurgulandı.

FETÖ dahil Türkiye karşıtı birçok kişi ve grubun Washington DC'de aktif çalıştığını belirten THO Başkanı Ali Çınar, THO'nun ABD yasalarına uygun şekilde çalışmalarına yoğun şekilde devam edeceğini ve Amerikan kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğini açıkladı.

KONGRE ÜYESİ TED DEUTCH'DAN TRUMP'A ÇAĞRI

Bu arada, Kongre Üyesi Deutch, Başkan Trump'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapacağı toplantının iptalini isteyen bir açıklama yaptı. Açıklama Washington'da bir karşılık bulmadı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Donald Trump Türkiye PKK Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title