Haberler

Erdoğan: "Hırvatistan'ın NATO'ya Giriş Sürecinde Türkiye Olarak Bütün Desteğimizi Verdik"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Erdoğan-Kitaroviç ortak basın toplantısı İki ülke arasında imzalanan anlaşmalar Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinde Grabar Kitaroviç'in açıklamaları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları ZAGREB - Hırvatistan'a ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zagreb'teki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinde Grabar Kitaroviç ile yaptığı ikili ve heyetler arası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Erdoğan-Kitaroviç ortak basın toplantısı

İki ülke arasında imzalanan anlaşmalar

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinde Grabar Kitaroviç'in açıklamaları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları ZAGREB - Hırvatistan'a ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zagreb'teki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinde Grabar Kitaroviç ile yaptığı ikili ve heyetler arası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan-Kitarovic ortak basın toplantısı

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kitarovic:

" Hırvatistan, katılım müzakereleri konusunda edindiği tecrübelerle Türkiye'nin entegrasyon sürecini hızlandırmasına katkı sağlayabilir"

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar Kitarovic, " Hırvatistan, katılım müzakereleri konusunda edindiği tecrübelerle Türkiye'nin entegrasyon sürecini hızlandırmasına katkı sağlayabilir." dedi.

Kitarovic, Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'i ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile cumhurbaşkanlığında bir araya geldi.

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Kitarovic, Erdoğan'ın beraberinde geniş bir iş adamı heyetiyle Zagreb'e gelmesinden memnuniyet duyduğunu belirterek, bunun Türkiye'nin Hırvatistan'a ilgisinin önemli bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Yarın da Türkiye- Hırvatistan Ortak İş Forumu düzenleneceğini söyleyen Kitarovic, burada da ikili ilişkilerin yanı sıra kültür, turizm, enerji ve diğer alanlarda işbirliğinin geliştirilmesi için görüşmelerin süreceğini aktardı.

Kitarovic, iki ülke arasındaki ilişkilerin son derece iyi olduğunu ve iki ülke arasında herhangi bir sorun bulunmadığını vurgulayarak, özellikle karşılıklı yatırımlar, Hırvat mallarının ihracatı ve enerji konularında büyük bir potansiyel olduğuna işaret etti.

Hırvatistan'ın AB üyeliği yolunda Türkiye'yi desteklediğini söyleyen Kitarovic, "Ayrıca NATO üyeleri olarak da iyi bir işbirliğimiz var. Her iki ülke de Güneydoğu Avrupa'daki diğer ülkelerin NATO ve AB üyeliğini destekliyor." dedi.

Kitarovic, iki ülkenin de Bosna Hersek konusundaki hassasiyetine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Her iki ülke de Bosna Hersek'in geleceği konusunda sorumluluğu paylaşıyor. Türkiye bu konuda her zaman yapıcı bir rol oynadı. Hem ikili hem de Bosna Hersek, Hırvatistan ve Türkiye arasındaki üçlü işbirliğinin gelişmesini diliyorum. Bu işbirliği, özellikle Bosna Hersek'te siyasi istikrarın sağlanması ve Dayton Antlaşması'nın iyileştirilmesi, NATO üyeliği ve ülkenin kalkınması konusunda yardımcı olacaktır."

Bugünkü görüşmede devam eden sığınmacı krizinin de ele alındığını aktaran Kitarovic, sadece AB ile imzalanan anlaşma dolayısıyla değil, aynı zamanda savaşın devam ettiği Suriye'ye komşu ülke olması ve çalkantılı bir bölgede bulunması dolayısıyla Türkiye'nin bu konuda önemli bir rol oynadığını ifade etti.

Kitarovic, Bosna Hersek, Türkiye ve Hırvatistan arasındaki üçlü işbirliği konusunda da mutabık kaldıklarını kaydederek, özellikle sığınmacı dalgası, terörizm ve aşırıcılıkla mücadelede bilgi paylaşımı, askeri ve savunma alanında işbirliği konularının da önemine değindi.

Görüşmelerde kültür alanında işbirliğinin de ele alındığını aktaran Kitarovic, Hırvatistan'da Türkçe eğitimi konusunun yanı sıra Hırvat kültürünün Türkiye'de tanıtımının da önemli gündem maddelerinde olduğunu söyledi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kitarovic, Hırvatistan'ın AB üyeliği konusunda özellikle siyasi anlamda Türkiye'ye yardım edebileceğini ifade ederek, "Türkiye'ye vizelerin kaldırılması konusunda, ki bunun kısa bir süre içinde gerçekleşeceğini düşünüyorum, destek olabiliriz. Hırvatistan vatandaşları için de Türkiye vizelerinin kaldırılacağını temenni ediyorum. Hırvatistan katılım müzakereleri konusunda edindiği tecrübelerle Türkiye'nin de entegrasyon sürecini hızlandırmasına katkı sağlayabilir." diye konuştu.

Turizm alanında işbirliğinin önemine dikkati çeken Kitarovic, THY'nin mayıs ayında başlatacağı İstanbul-Dubrovnik seferlerinin de bu konuda önemli bir katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Hırvatistan Türkiye Zagreb Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Berna elendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title