Haberler

Erdoğan: "Hiç Bir Senaryo İstikrarı Bozamayacak"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, farklı bir anlayışla yürüdüklerini ve yere sağlam bastıklarını belirterek, ''Türkiye'nin ışığını söndürmek isteyenler duysun sesimi... Türkiye'de ya da Türkiye'nin dışında karanlık odalarda yazılan hiç bir senaryo, bu ülkenin demokratik istikrarını bozamayacaktır'' diye konuştu.

Erdoğan, partisince Ağrı Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap ederken, Türkiye'nin öfkeye, kine mağlup olmayacağını, oyunun içerisinde Türk milletinin yer almayacağını ifade etti. Farklı bir anlayışla yürüdüklerini ve yere sağlam bastıklarını anlatan Erdoğan, ''Türkiye'nin ışığını söndürmek isteyenler duysun sesimi... Türkiye'de ya da Türkiye'nin dışında karanlık odalarda yazılan hiç bir senaryo, bu ülkenin demokratik istikrarını bozamayacaktır. Türkiye, bütün bu senaryoları bertaraf edecek kadar güçlüdür. Türkiye, bütün kurumlarıyla güçlenmiştir'' dedi.

AK Parti'nin bölgesel milliyetçiliği reddettiğini, etnik milliyetçiliğe karşı olduğunu ve 70 milyonu istisnasız sevdiklerini anlatan Erdoğan, Yunus'un, Hacı Bektaş'ın ve Mevlana'nın diliyle konuştuklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı seçimine de değinen Erdoğan, her şey yolunda giderken, demokrasi güçlenmişken demokrasi açığı ortaya çıkarılmaya çalışıldığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı seçiminde cumhurun iradesinin yok farz edildiğini kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti:

''CHP'nin adındaki cumhuriyet lafına aldanmayın, bunların cumhuriyetle filan alakası yok. Cumhuriyetle alakası olan cumhura saygı duyar. Adındaki halk ifadesine de aldanmayın. Halka saygısı olan halka gitmekten korkmaz, kaçmaz. Çünkü onlar meşruiyetin kaynağının halk olduğunu kabul edemiyorlar. Sıkıntı burada. Hani egemenlik kayıtsız şartsız milletindi? Atatürk öyle demiyor mu? Atatürk ne diyor: 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir'. Niye milletten kaçıyorsun, hadi gel millete gidelim. Neden kaçıyorsun?''

Erdoğan, cumhurbaşkanı seçimine ilişkin Anayasa'yı ve cumhurbaşkanı seçme tarzını değiştirmediklerini ifade ederek, ''330 oyu alan bu ülkede cumhurbaşkanı oluyor da, Anayasa değişmediği halde, aynı Anayasa ile seçime gittiğimiz halde 357 oy alan niçin cumhurbaşkanı olamıyor? İşte bunun adı demokrasi değil. Bu başka bir şey'' diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a, Yunus'un dörtlüğüyle cevap vermek isteğini belirten Erdoğan, ''Ben gelmedim dava için/Benim işim sevgi için/Dostun eli gönüllerdir/ Gönüller yapmaya geldim'' dizelerini okudu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title