Haberler

Erdoğan: "Helsinki'de Yapılması Planlanan Toplantı İptal Edildi"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Moğolistan Başbakanı Miyegombo Enkhbold ile Biraraya Geldi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Moğolistan Başbakanı Miyegombo Enkhbold ile biraraya geldi.

Resmi ziyaret çerçevesinde Ankara`ya gelen Moğolistan Başbakanı Miyegombo Enkhbold`u resmi törenle karşıladı.Başbakanlık Merkez Bina`da düzenlenen karşılama töreninde, iki ülkenin milli marşları çalındı.Konuk Başbakan, daha sonra tören kıtasını selamladı.Başbakan Erdoğan ve Enkhbold, karşılıklı olarak heyet üyelerini tanıştırdıktan sonra, ikili ve heyetler arası görüşmeye geçtiler.

-KIBRIS-

Bu görüşmelerin ardından iki başbakan, ortak basın toplantısı düzenledi.Basın toplantısında Finlandiya`nın Kıbrıs sorununa ilişkin önerisi ile ilgili soruya yanıtlayan Başbakan Erdoğan, tarafların biraraya getirecek toplantı talebinden vazgeçildiğini söyledi.

-FİN BAŞBAKANI İLE GÖRÜŞME-

Dün Finlandiya Başbakanı ile yaklaşık 45 dakika süren bir görüşme yaptığını açıklayan Başbakan Erdoğan,¨Sayın Başbakan, Dışişleri Bakanları noktasında KKTC, Güney Rum Kesimi ve bizim dışişleri bakanları kapsayan ortak bir toplantı talebini bize iletti. Biz kendilerine Yunanistan bakanının katılmadığı toplantıya bizim Dışişleri Bakanımızın da katılmasının mümkün olamayacağını söyledik.İyi niyetli bir iş yapmak istiyorsanız, KKTC ve Güney Rum Kesimi bakanlarını biraraya getirin dedik. Daha ileriye taşımak istiyorsanız bizim ve Yunanistan bakanı da katılsın dedik.Üst düzeyde de durum aynıdır.¨dedi.

-ÇÖZÜM ZEMİNİ AB DEĞİL-

Finlandiya`nın Kıbrıs konusunda önerisinin yazılı olarak ulaşmadığını söyleyen Başbakan Erdoğan,¨Fin planı yazılı olarak bize iletilmedi. Sadece dedikodusu var. Biz de dedikodu üzerinde durmayız. Bu işin ciddiyeti dedikodularla olmaz. Yazılı plan gelir değerlendirme yaparız. Gerek 8 Kasım, gerek Aralık ayındaki liderler zirvesinde Kıbrıs konusunun AB sürecine müdahale maddesi olarak getirilecek olursa bu konudaki düşüncemiz belli. Müzakere maddelerinde, müktesebatta böyle bir şey yok. Kimse bize ek protokolden hareketle bunu dayatamaz.Kimsenin buna hakkı yok. İzolasyonlar kalksın, biz de gereken adımları atarız. Biz bu sorunun çözüm zemini olarak AB`ni kabul etmiyoruz. Bununla da Türkiye`yi sıkıştırma gayreti içine girmek ayrıca bir yanlıştır.¨ diye konuştu.

-ZİRVE İPTAL EDİLDİ-

Başbakan Erdoğan, Helsinki`de yapılması planlanan Kıbrıs Zirvesi`nin iptal edildiğini söyledi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title