Haberler

Erdoğan Hekimleri Kabul Etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bin 486'ya çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bin 486'ya çıktı. Afrin'e girdik, giriyoruz. İyice yaklaşmış vaziyetteyiz." dedi.

Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde, Tıp Bayramı dolayısıyla hekimleri kabulünde yaptığı konuşmada, Zeytin Dalı Harekatı sırasında görevleri gereği geride kalmaları gerekirken, tüm sorumluluğu üstlenerek, hatta ısrar ederek cephe hattına koşan Yelda hemşire gibi her biri özveri abidesi çok sayıda acil sağlık personeli olduğunun bilindiğini ifade etti.

Çığ altında kalan askerlere yardım için gittiği dağda onları kurtardıktan sonra kendisi 12 saat boyunca mahsur kalan doktor Samet Aker gibi doktorların olduğunun da bilindiğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2015 yılındaki hadiseler sırasında çatışma bölgesinin içinde kalan görev yaptığı hastaneyi terk etmeyerek sonuna kadar çalışmalarını sürdüren doktor Ömer Faruk Bilen gibi nice kardeşlerimiz olduğunu biliyoruz. Bu vesileyle tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize sıhhat ve afiyet diliyorum. Görevleri başında şehit edilen sağlık personelimize ayrıca Rabb'imden rahmet niyaz ediyorum." diye konuştu.

"Bizi en çok üzen hususlardan biri de sağlık camiamıza yönelik şiddet ve saldırı haberlerini duymaktır." diyen Erdoğan, geçen aylarda Giresun'da görev yaptığı hastanede ruh sağlığı bozuk bir hastası tarafından vurularak şehit edilen doktor Ali Menekşe'ye de rahmet diledi.

Hiçbir acı ve hiçbir mazeretin insanlara hizmet vermek için çalışan doktora, sağlık teknisyenine, hemşireye ve diğer sağlık personeline sözlü tacizde bulunulmasını, hele hele fiziki saldırı yapılmasını haklı gösteremeyeceğinin altını çizen Recep Tayyip Erdoğan, "Bu tür saldırıların failleri, yarın hangi yüzle aynı kişilerin önüne şifa aramak gayesiyle çıkabilir? Sağlık çalışanlarımızın daima yanlarında olduğumuzun, onlara yönelik hiçbir saldırıya müsamaha göstermeyeceğimizin bilinmesini istiyorum." şeklinde konuştu.

"Temizleyeceğiz ki bizim sınırlarımız rahat olsun"

Salona gelirken Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin son neticeleri aldığını da dile getiren Erdoğan, "Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bin 486'ya çıktı. Afrin'e girdik, giriyoruz. İyice yaklaşmış vaziyetteyiz. Çünkü bizim derdimiz işgal değil. Bizim derdimiz, bu terör koridorunu en doğusundan en batısına teröristlerden tamamen temizlemektir. Temizleyeceğiz ki bizim sınırlarımız rahat olsun. 911 kilometre sınırımız var. Kolay değil." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Amerika'nın burada sınırı mı var? Koalisyon güçlerinin burada sınırı mı var? Ne işi var onların burada? Niye geliyorlar buraya? Kimi korumaya geliyorlar? Suriye zaten şu anda Rusya ile beraber rejim hareket ediyor. Öyleyse koalisyon güçleri kimle hareket ediyor? Söyleyeyim. YPG ve burada beraber hareket ettiği PYD. İlk anlarda 5 bin tır buraya silah getirdiler. 2 bin buraya bunlar kargo uçaklarıyla silah, mühimmat getirdiler. Düşünebiliyor musunuz, onların bu kadar silah, mühimmat getirdikleri yere biz, Kızılayımız ile AFAD'ımız ile Diyanet Vakfımız ile insani yardım taşıyoruz. Aramızdaki fark bu."

Erdoğan, eski ABD Dışişleri Başkanı Rex Tillerson ile yaptığı bir görüşmeyi de anlatarak, şunları kaydetti:

"Kendilerine bunları hep söyledim. Sayın Tillerson'a da özellikle bunları anlattım. 'Siz bu silahları buraya niye getiriyorsunuz? Kime karşı getiriyorsunuz? Çünkü bu sınırın ötesinde sadece biz varız. Bunları buraya niye getiriyorsunuz?' İnanır mısınız ses yok. Ama 20 tane üs kurdular oraya. Peki bu üsler burada niye var? Akla 2 şey gelir. ya Türkiye, ya İran. Herhalde Rusya'ya karşı bu işi kullanacak değil. O zaten 3'üncü Dünya Savaşı'nın ifadesi anlamına gelir. Bunları hep konuşuyoruz. Ama Tıp Bayramı'nda da bunları konuşmamızda fayda var. Çünkü her şeye hazır olacağız." dedi.

"Sağlık alanındaki başarımızın asıl sahipleri sağlık personellerimizdir"

Türkiye'nin dünya çapında iddialı olduğu alanlardan birinin sağlık hizmetleri olduğuna vurgu yapan Recep Tayyip Erdoğan, şimdi gerek hastane, tedavi kurumu, birinci basamak sağlık kuruluşu sayısındaki artış olsun, gerekse ambulansından teşhis ve tedavi cihazlarına kadar teknik altyapıda yaşanan ilerleme olsun, bütün bunların işin sadece görünen yüzü olduğunu belirtti.

Erdoğan, bu başarının asıl sahiplerinin sağlık personeli olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"İnsanın olmadığı bir yerde bina da cihaz da işe yaramaz. Onun için şimdi tıp fakültelerimizi ciddi sayıda artırdık. Bir an önce doktorundan sağlık elemanına, hemşiresine kadar oralardan insan sorunumuzu halledelim, çözelim diyoruz. Sadece de ülkemde kalmayacak, başarılı olanları seçmek suretiyle dünyada değişik ülkelerde onların doktorasından, icabında doçent, profesör olmasına kadar imkanları hazırlayalım, doktorlarımız oralarda aldıkları eğitimle tekrar ülkelerine dönsün. Gidip de orada da kalmasın."

Şimdi artık modern hastanelerin kurulduğunu ve kurmaya da devam ettiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunların hızlanarak devam edeceğini vurgulayarak, sağlık alanındaki başarının asıl mimarı olarak gördüğü hekimlere ve sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

"Hastanelerimizin yatak sayısını 2 kat arttırarak 227 bine çıkardık"

Geçen 15 yılda inşa edilen 3 bin hastane ve tedavi kurumuyla millete daha kaliteli hizmet verilebilmesini temin ettiklerini belirten Recep Tayyip Erdoğan, şunları dile getirdi:

"Hastanelerimizin yatak sayısını 2 kat arttırarak 227 bine çıkardık. Asıl önemli ihtiyaç olan nitelikli yatak sayısını ise 19 binden 127 bine çıkartarak, gerçekten çok ciddi bir atılımı gerçekleştirdik. MR cihazı sayısını 58'den 867'ye, tomografi cihazı sayısını 323'ten 1168'e, diyaliz makinesi sayısını 4 bin 900'den 16 bin 800'e çıkartarak teşhis ve tedavi imkanlarını genişlettik. Özellikle acil sağlık hizmetleri alanında çok büyük atılımlara, gıptayla takip edilen başarılara imza attık. Ülke çapında hizmet veren istasyonların, özellikle 112 istasyonlarının sayısını 481'den 2 bin 600'ün üzerine yükselttik. Ambulans sayımızı bugün, tamamı da yeni olmak üzere 618'den 4 bin 900'ün üzerine çıkarttık. Daha önce hava ambulansı diye bir şey yoktu. Şimdi 20 hava ambulansımız milletimize hizmet veriyor. Yine daha önce olmayan evde sağlık hizmetlerinden halen 320 bin vatandaşımız yararlanıyor. Sağlık personelimizin sayısını da 378 binden 914 bine ulaştırarak sağlık hizmetlerimizi güçlendirdik, inşallah daha da artacak."

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Tıp Bayramı Beştepe Afrin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title