Haberler

Erdoğan Hakkında Suç Duyurusu

Atatürkçü Düşünce Derneği (Add) Diyarbakır Şube Başkanı Dr. Rıza Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2000 Yılında Katıldığı Bir Radyo Programında Yaptığı Konuşmada, 'Terör Örgütünün Propagandasını Yaptığı' İddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına Gönderilmek Üzere Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına Suç Duyurusunda Bulundu.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Diyarbakır Şube Başkanı Dr. Rıza Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2000 yılında katıldığı bir radyo programında yaptığı konuşmada, ''Terör örgütünün propagandasını yaptığı'' iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Gül, dilekçede, Başbakan Erdoğan'ın 2000 yılında bir radyo programında kendisine sorulan sual üzerine katil başından ''sayın Öcalan'' diye bahsettiğini ileri sürerek, bununla açıkça suçluyu övdüğünü, bu eylemi ile TCK'nın 215. maddesini ihlal ettiğini savundu.

Erdoğan'ın şehitlerden bahsederken ''kelle'' tabirini kullandığı, Erdoğan'ın bu eylemleriyle ''Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ederken, diğer taraftan da terör örgütünün propagandasını'' yapmak durumunda kaldığı ileri sürülen dilekçede, bu hali ile TCK'nın 216 ve Terörle Mücadele Yasası'nın 6, 7 ve 8. maddeleri ihlal edildiği öne sürüldü.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

title