Haberler

Erdoğan: "Gsmh 490 Milyar Dolara Yaklaşacak"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Gayrisafi Milli Hasılamız 2006 Yılı Sonu İtibariyle 400 Milyar Dolara Ulaştı. Bu Yıl Sonu İtibariyle de Görünen O Ki 490 Milyar Dolara Yaklaşacak' Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Gayrisafi Milli Hasılamız 2006 yılı sonu itibariyle 400 milyar dolara ulaştı. Bu yıl sonu itibariyle de görünen o ki 490 milyar dolara yaklaşacak'' dedi.

Erdoğan, Türk-Sloven İş Konseyi toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye ile Slovenya arasındaki dış ticaret hacminin yeterli seviye bulunmadığına dikkati çekerek, ''2004 yılında iki ülke arasındaki ticaret hacmi 392 milyon dolar iken 2006 yılında 617 milyon dolara yükseldi. Rakamlar hızlı bir artış gösteriyor, ancak mevcut seviye hala mütevazı diyebileceğimiz bir noktada'' dedi.

Başbakan Erdoğan, iki ülke arasındaki dış ticaret hacminin en kısa zamanda 1 milyar dolar seviyesine ulaşacağını da ifade etti.

Türkiye ekonomisinin son yıllarda önemli atılımlar gerçekleştirdiğini kaydeden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Türkiye, AB'nin ekonomi kriterlerini teşkil eden Maastricht kriterlerini büyük ölçüde yerine getirmiş durumdadır. Yüksek büyüme oranlarını büyük ölçüde özel sektörümüzün ekonomideki etkinliğinin artmasıyla yakaladığımızın altını çizmek istiyorum.

Cumhuriyetimizin 100. yılına farklı bir heyecanla girmek istiyoruz. Onun için de 2007 yılında ihracatımızda bir hedef belirlemiştik. O da 100 milyar dolardı. Şu an itibariyle 100 milyar doları aşmış olan bir Türkiye var ve Cumhuriyetimizin 100. yılında, 2023'te inşallah ihracatımızı 500 milyar dolar seviyesine yükseltmek için çalışmalarımız devam ediyor.

Önümüzdeki dönemde hedefimiz rekabet gücümüzü teknolojik yenilik ekseninde artırmak, dünyanın önemli sanayi ürünü ihraç eden ülkelerinden biri haline gelmek istiyoruz.''

Başbakan Erdoğan, konuşmasının sonunda Sloven yatırımcılara da seslenerek, Türkiye'nin gelişen yatırım ortamının hızla büyüyen ekonomisini ve bölgesel bir lojistik terminal olma kapasitesini daha yakından tanımalarını istedi.

Konuşmaların ardından, TCDD ile Slovenya Demiryolları arasında mutabakat zaptı imzalandı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Bugün Star TV'de Görümce filmi ekranlara geliyor. Filmin başlamasıyla birlikte izleyiciler, Görümce nerede çekildi? Hangi il ve ilçede çekildi? Görümc ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title