Haberler

Erdoğan: Gerginliğe Gerek Yok

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Herkes Müsterih Olsun, Hiç Gerginliğe Gerek Yok. Her Şey Olacağına Varır. Kimseye Kırgın Değiliz, Kızgın Değiliz" Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Herkes müsterih olsun, hiç gerginliğe gerek yok. Her şey olacağına varır. Kimseye kırgın değiliz, kızgın değiliz" dedi.

Erdoğan, AK Parti Çanakkale İl Teşkilatı tarafından Kolin Otel'de düzenlenen yemekli toplantıda yaptığı konuşmada, "Türkiye'nin huzurunu, demokrasisini, hukukunu, her şeyin üstünde tutacağız. Kimsenin kazanımlarımızı geriye götürmesine de izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

Herkesin kendini emniyet ve güven içinde hissetmesini isteyen Erdoğan, "Herkes müsterih olsun, hiç gerginliğe gerek yok. Her şey olacağına varır. Kimseye kırgın değiliz, kızgın değiliz. Çünkü siyaset ne kızgınlığı ne de kırgınlığı kaldırır, ama birileri bize kızıyor, içinden içinden. Birilerinin bizimle ilgili ne tür tezgahlar hazırladığını da biliyoruz, farkındayız, ama şunu da bilmeleri lazım ki eğer millet hayırlıysa onun sonu da hayırdır, başarıdır" dedi. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birileri çağdaş hukuk devleti normları yerine, keyfiliği istiyor olabilir. Birileri imtiyazlı günleri özlemiş olabilir. Birileri demokrasi yerine otoriter anlayışı tercih ediyor olabilir, ama biz yetmiş milyon vatandaşımızın geleceği için siyasetteyiz. Ne kendimiz için imtiyaz isteyenlerden olacağız ne de belli zümreler için imtiyaz temin veya tesis edenlerden olacağız. Demokrasinden de hukuk devleti anlayışında da laiklikten de taviz vermedik, vermeyeceğiz."

Bütün imtiyazı ve itibarı millete vereceklerini söyleyen Erdoğan, "Bu ülkede siyaseti tazyik altında tutmak isteyenler, demokrasiyi tazyik altında tutmak isteyenler, Türk milletinin hür ve özgür iradesini tazyik altında tutmak isteyenler hukuk dışı, adalet dışı, insaf dışı emellerine nail olamayacaklardır" dedi.

Her zaman sorumlu davrandıklarını, bundan sonra da sorumlu davranacaklarını belirten Erdoğan, güven ve istikrar ortamını korumak gibi bir gayesi olmayanların sorumsuz davranışlarına da alet olmayacaklarını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title