Haberler

Erdoğan: 'Etnik Milliyetçilik Yapanlara Yuh Olsun'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Ülkemizde Etnik Milliyetçilik Yapanlara Asla Katılmıyoruz, Onlara 'Yuh Olsun' Diyoruz.' Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Ülkemizde etnik milliyetçilik yapanlara asla katılmıyoruz, onlara 'yuh olsun' diyoruz. Ülkemizde bölgesel milliyetçilik yapanlara katılmıyoruz, onlara da 'yuh olsun' diyoruz. Ülkemizde dinsel milliyetçilik yapanlara da katılmıyoruz, onlara da 'yuh olsun' diyoruz" dedi.

Başbakan Erdoğan, Bingöl'de PTT Kavşağı'nda düzenlenen seçim mitinginde halka seslendi. Konuşmasında, ana muhalefet partisi CHP'yi eleştiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bunlar sandığa gidemezler, halka gidemezler. Halk burada. Halkın bir diğer adı da cumhurdur. Cumhuriyet de cumhurun kurumsallaşmasıdır. Adı Cumhuriyet ama cumhurdan uzak, cumhurdan kaçıyor. Adında halk var ama halktan kaçıyor. Artık halkla işini halledemediği için Anayasa Mahkemesi'ne gidiyor. İkide bir Anayasa Mahkemesi'ne gidiyor. Parlamento'dan kaçarlar. 'Hadi millete gidelim.' Millete gelmezler, milletten kaçarlar. Bunlarla bu ülkede hizmet olur mu? Bunlar, bu 22 Temmuz'da... Ben inanıyorum ki, benim Bingöllü kardeşlerim üçte üç yapmak suretiyle bunun cevabını verecekler."

Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde aday olmadığını anımsatan Erdoğan, ancak buna rağmen ''kendisine hakaret edildiğini'' söyledi.

Erdoğan, ''Bu işi saygı sınırlarının dışına çıkardılar ki, bunlara katlanmak mümkün değildi... Ama biz 'ülkemiz gerilmesin' diye onlara da katlandık. Çünkü biz milletimizin dilini biliyorduk. Biz milletimizi tanıyorduk ama onlar milletimizi tanımıyordu, bilmiyordu. Çünkü onlar milletimizin diliyle konuşmaya alışmamıştı. Onlar, CHP seçkincilerin temsilcisiydi. Halkın değil'' diye konuştu.

Bu sırada miting alanındakilerden ''yuh'' sesleri yükseldi. Erdoğan, ''İşte şimdi bunun hesabını 22 Temmuz'da onlardan halkım soracak, buna inanıyorum'' diye konuştu.

Alandakilere ''Gönüllerimizin bütünlüğünü bağlayalım, bir olalım, beraber olalım, el ele olalım, omuz omuza olalım'' diyen Erdoğan, vatandaşları parası pulu makamı için sevmediklerini kaydetti.

Erdoğan, ''Niçin seviyoruz biliyor musunuz? Biz sizleri sadece Yunus'un diliyle 'yaratandan ötürü' seviyoruz'' dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:

''Ülkemizde etnik milliyetçilik yapanlara asla katılmıyoruz, onlara 'yuh olsun' diyoruz. Ülkemizde bölgesel milliyetçilik yapanlara katılmıyoruz, onlara da 'yuh olsun' diyoruz. Ülkemizde dinsel milliyetçilik yapanlara da katılmıyoruz, onlara da 'yuh olsun' diyoruz. Biz bir olacağız, beraber olacağız evelallah. Tek millet olacağız, tek bayrak olacağız, tek vatan olacağız. Derdimiz bu ve bu istikamette de ülkemizin geleceğine birlikte yürüyeceğiz. AK Parti'nin bahçesinde gül yetiştirenlere, yasemin yetiştirenlere, nevruz yetiştirenlere aynı gözle bakılır, ayrı bakılmaz.''

Erdoğan'ın konuşmasına alanda bulunanlar da ''yuh'' diye eşlik ettiler.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli? Define faciası! İznik define olayı ne? Define ararken kaç kişi hayatını kaybetti? Lille - Aston Villa maçı hangi kanalda, saat kaçta? Lille - Aston Villa maçı CANLI İZLE! Nesrin Cavadzade'nin yeni sevgilisi kim? Kaan Yardımcı kimdir? Kaan Yardımcı kaç yaşında, nereli? Bayhan kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Bayhan kaç yaşında, nereli? Bayhan biyografisi! VAPUR SEFERLERİ İPTAL Mİ? 18 Nisan İstanbul'da vapur seferleri iptal mi edildi? Yeşim Akıncı kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Yeşim Akıncı kaç yaşında, nereli? Yeşim Akıncı biyografisi! Metin Akpınar'ın kızı kim? Duygu Nebioğlu kimdir, kaç yaşında? Duygu Nebioğlu'nun ablası ve annesi kim? Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title