Haberler

Erdoğan, Emeklilikte Yaşa Takılanlar'la İlgili Rakamları Verip Bahçeli'yi İkna Etti

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli'yle görüşmesinde Emeklilikte Yaşa Takılanlar'la ilgili detayları anlattığı ve Bahçeli'nin Erdoğan'ın verdiği rakamlar sonrası ikna olduğu ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli'nin önceki gün gerçekleşen ikili görüşmesinde ülke gündemindeki önemli başlıkların ele alındığı öğrenildi.

ÖRNEKLERLE ANLATTI

Toplantıda Erdoğan, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili rakamları paylaştı ve bunun ekonomiye vereceği zararı anlattı. Erdoğan, konuşmasının büyük bölümünü buna ayırdı ve grup toplantısında verdiği örneklerin benzerini Bahçeli'ye de aktardı.

MALİYETİ 750 MİLYAR LİRA

Elindeki istatistikleri de paylaşan Erdoğan, tartışma kapsamına giren çalışan sayısının 6 milyonu aştığını, bunun toplam maliyetinin 750 milyar lira olacağını tekrarladı. Erdoğan, 20 yıl çalışıp 38 yaşında emekli olacak bir kişinin 40 yıl çalışmadan devletten maaş ve sağlık sigortası hizmeti alacağı örneğini verdi.

TÜRKİYE'DE 52, AVRUPA'DA 65 YAŞ

Türkiye'de ortalama emeklilik yaşının 52, Avrupa ülkelerinde ise 65 olduğu aktarıldı. Bilgilendirmenin ardından Bahçeli, bu konuda Erdoğan'ın kaygılarına katıldığını dile getirirken Cumhurbaşkanı da yakın çevresine "Bahçeli ikna oldu" görüşünü iletti.

GRUP TOPLANTISINDA SON NOKTAYI KOYMUŞTU

Erdoğan Salı günü partisinin grup toplantısında emeklilikte yaşa takılanlar tartışmasına son noktayı koymuştu. Erken emekliliği sosyal güvenlik sisteminde tasvip etmiyoruz diyen Erdoğan, "Dünyanın hiç bir yerinde 38 yaşında emeklilik diye bir uygulama yoktur. 48 yaşında emekli olan bir kişi dahi yaklaşık 30 yıl sistemde kalacaktır. Bugün ülkemizde ortalama emeklilik yaşı 52'dir. 20 yıl çalışıp 38 yaşında emekli olan biri 40 sene devletten maaş alacak. Böyle bir uygulama olamaz. Bu teklifin yıllık maliyeti 750 milyar liraya ulaşıyor. Ekonomik kurtuluş savaşı verdiğimiz bir dönemde böyle bir yükü milletimizin sırtına bindirmek gibi bir hakkımız var mı? Ben bunu milletimize soruyorum" ifadelerini kullanmıştı.

6,3 MİLYON KİŞİYİ İLGİLENDİRİYOR

SGK'nın hesaplamalarına göre emeklilikte yaşa takılanlar denen gruba giren 6,3 milyon kişi bulunuyor. Bunların 1 milyon kadarı devlet memuru iken diğerleri kendi hesabında çalışanlar. Bunlardan 1,3 milyonu hemen emekli olabilecek durumda. Bu teklifi ülkemize maliyeti yıllık maliyeti 26 milyar liradır. Erken emeklilikten yararlanacakların tamamı dikkate alındığında bu rakam 750 milyar lirayı buluyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Politika Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title