Haberler

Erdoğan: "Ekonomimiz, Tahminlerin Ötesinde Büyüme, Gösteriyor"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ekonominin Tahminlerin Ötesinde Büyüme Gösterdiğini Belirterek, "Önümüz Açık, Geleceğimiz Aydınlıktır" Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ekonominin tahminlerin ötesinde büyüme gösterdiğini belirterek, ''Önümüz açık, geleceğimiz aydınlıktır'' dedi.

Uşak'taki toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan, canla başla çalıştıklarını, bütün imkanları, kaynakları en verimli kullanmaya ve Türk insanına en iyi hizmeti sunmaya gayret ettiklerini ifade ederek, ''Ekonomimiz, tahminlerin ötesinde büyüme, gelişme gösteriyor. Önümüz açık geleceğimiz aydınlıktır'' diye konuştu.

Törene katılanlardan zaman tünelinde birkaç yıl öncesine gitmelerini ve 4 yılın muhasebesini yapmalarını isteyen Başbakan Erdoğan, ''Ben sizin insafınıza bırakıyorum. Anneler, özellikle size sesleniyorum, ekmeğinden sütüne, pirincine, makarnasına varıncaya kadar o gün ne durumdaydık, bugün ne durumdayız, bunun hesabını yaparsak gelinen noktayı çok iyi görürsünüz'' dedi.

Başbakan Erdoğan, KÖYDES Projesi'ni Türkiye'ye sunacaklarını söylediğini anımsatarak, 2007'nin sonuna kadar Türkiye'de yolu, suyu olmayan bir köyün kalmayacağını ifade etti. Türkiye'de köylerdeki yol ve su çalışmasının devam ettiğini belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

''Az önce valimizle de konuştum, 'Nasıl çalışmalar' dedim. Hızla devam ediyor. Önümüzdeki yılın sonunda yolu, suyu olmayan köy kalmayacak. Bunlar var mıydı, öyle bir şey var mıydı? Bu ülkede vatandaşımın ayağı çamura değmesin istiyoruz, her yer asfalt olsun istiyoruz. Zira yol medeniyettir. Su medeniyettir. Dolayısıyla bunu halletmek boynumuzun borcudur ve şu anda bu bitiyor. Bu yıl 2 katrilyon ayırdık bu işe. Gelecek yıl da ne gerekiyorsa bunu da ayırmak suretiyle bu işi bitireceğiz.''

Uşak'ta çeşitli okulların yanı sıra şantiye, arıtma tesisi, Uşak-Banaz duble yolunun toplu açılışlarını yaptıklarını, ayrıca TOKİ Uşak Merkez birinci etap 308 adet konutun anahtar teslimiyle 2. etap 520 konutun kura çekim törenini gerçekleştirdiklerini ifade eden Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

''Kalkınma seferberliği aynı tempoyla devam edecek. Bu yatırımlar daha büyüklerinin habercisidir. Devlet-millet kaynaşmasının en güzel örneklerini vermek suretiyle bunu devam ettireceğiz. Biz daha çok çalıştıkça, birbirimize daha çok kenetlendikçe inanıyorum ki şehirlerimiz daha mamur, insanlarımız daha mutlu olacak. Bu inançla yorulmayacak, başaracağız. Bugün açılışını yaptığımız bütün bu tesislerin, konutların, duble yol ve okulların hayırlı olmasını diliyorum.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title