Haberler

Erdoğan: "Dostlarımızı Yanımızda Görmek İstiyoruz"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Terörle Mücadelede, Türkiye'nin Şu Anda Terörle İç İçe Olan, Terörle Mücadelesini Sürdüren, Yaklaşık 30 Bin İnsanını Teröre Kurban Veren, Bu İşin Acılarını Çok İyi Yaşayan, Bilen Bir Ülke Olduğunu, Bu Konudaki Mücadele Kararlılığından Adım Atmasının Mümkün Olmadığını Belirterek, 'Dostlarımızı Bu Mücadelede Yanımızda Görmek İstiyoruz' Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadelede, Türkiye'nin şu anda terörle iç içe olan, terörle mücadelesini sürdüren, yaklaşık 30 bin insanını teröre kurban veren, bu işin acılarını çok iyi yaşayan, bilen bir ülke olduğunu, bu konudaki mücadele kararlılığından adım atmasının mümkün olmadığını belirterek, ''Dostlarımızı bu mücadelede yanımızda görmek istiyoruz'' dedi.

Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) ile Dünya Bilim ve Sanat Akademisi işbirliğiyle Çırağan Sarayı'nda düzenlenen, ''Geleceğe Bakış, Kazanılmış Dersler Sempozyumu''nun açılışında konuşan Erdoğan, ''Terör örgütünü, 'evet bu terör örgütüdür' diye ifade eden ülkelerin, teröristleri, kalkıp da ülkemize teslim etmemeleri anlaşılır bir yaklaşım değil. Bu samimiyet testini aslında kaybetmektir. Eğer samimi olsalar yapacakları iş, bu teröristleri kendi ülkelerinde barındırmak değil bunları sahibine teslim etmektir. Ama bunu bugüne kadar hiçbir Avrupa ülkesi maalesef yapmadı... Ve çok enteresandır, yargıya çıkarıp yargıladıktan sonra tutuksuz olarak yargılanmanın devamına ve ondan sonra da bu teröristin başka bir Avrupa ülkesine gittiğini ve buradan da, ne yazık ki, Kandil dağlarına geçtiğini görüyoruz'' dedi.

Erdoğan, geçmişte Türkiye'ye rağmen kurulmak istenen dengelerin nasıl dünyayı tehdit eden patolojik unsurlar haline dönüştüğünün hep birlikte görüldüğünü ifade ederek, ''Geçmişten ders almayanlar, bugün de bölgede, Türkiye'ye rağmen birtakım projeleri hayata geçirmenin peşindedir. Buna stratejik ortağımız Amerika da dahildir'' diye konuştu.

''Hükümet olarak bizim dış politikada parametremiz düşman üretmek değil, dost kazanmaktır'' diyen Erdoğan, geçmişte Türkiye'nin tüm komşularıyla düşmanlığı bulunduğunu ancak şimdi tüm bu ülkelerle dost olunduğunu belirtti.

Erdoğan, farklı ulusların teröre yataklık ettiğine de değinerek, ''Ülkemizdeki terör örgütü en büyük para kaynaklarını maalesef Türkiye dışından sağlamaktadır ve şu anda Avrupa'da uyuşturucuyu organize eden, uyuşturucunun aktörleri içinde Türkiye'deki terör örgütü vardır. Terör örgütü aslında herhangi bir etnik unsurun, yani bizim Kürt kökenli vatandaşlarımızın temsilcisi değildir. Kesinlikle olamaz ve olmamıştır da'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title