Haberler

Erdoğan: "Dink Cinayetinden Emniyet Ders Çıkaracak(2)

KRİZLER ÖMRÜMÜZDEN GÖTÜRDÜ

Erdoğan, Türkiye'nin ve Türk milletinin gündeminde artık krizlerin değil fırsatların olduğunu, öğrenci, ev kadını, memur, bürokrat, işveren, işçi, seçmen, siyasetçi olmak üzere nekresin kaderinin birbirine bağlı olduğunu vurguladı. Millet olarak büyük bir sıçramanın eşiğinde bulunulduğunu belirten Erdoğan, "Lütfen o siyasi felç dönemlerini iyi hatırlayın. Türkiye'nin içe kapandığı, bir fasit daire içinde bütün zamanını ve enerjisini kendi kendisiyle uğraşarak zayi ettiği o fetret günlerini iyi hatırlayın. Kaybettiğimiz yılları şimdi geri getirmek mümkün mü? O yıllar, milletimizin, memleketimizin ömründen gitti.

O yıllar, Türkiye'nin ömründen gitti. O yıllar hepimizin, sizin, benim, ömürlerimizden gitti" diye konuştu.

ATATÜRK'ÜN DEDİĞİ GİBİ

Başbakan Erdoğan, Türkiye'yi dünyaya açtıklarını, dünyayı da Türkiye'ye getirdiklerini ve getirmeye devam ettiklerini belirtirken, "Onun için Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi biz de diyoruz ki, milleti sevmek ona hizmet etmekle olur. Eğer vatanı, milleti sevme iddiasındaysak o zaman yaptıklarımızın vatana, millete ne kaybettirip ne kazandırdığına iyi bakmak durumundayız.

Milletimizin birlik ve beraberliğine, huzur ve istikrarına kastedenlerin oyunlarına karşı hepimiz uyanık olmalıyız" dedi.

KESKİN SİRKE KÜPÜNE ZARAR VERİR

Erdoğan, milletin iyiliğine, menfaatlerine hizmet etmeyen hiç bir söyleme iltifat edilmemesi isterken, zihinleri bulandıran şiddet ve nefret gibi tehlikeli karışımlar içeren hiç bir söylemin, ne adına olursa olsun millete hizmet etmeyeceğini kaydetti. Hamaset yaparak yükselen, refaha, huzura kavuşan hiç bir millet gösterilemeyeceğini, hamasetin sürekli yükseldiği toplumların kalitesini düşürdüğünü ifade eden Erdoğan, "Temel nedenini ben size söyleyeyim, çünkü hamasetin içinde öfke, nefret ve şiddet vardır. Öfkeyle kalkan, unutmayın, zararla oturur. Keskin sirke de sadece küpüne zarar verir" diye konuştu.

BOLU DAĞI TÜNELİ DEV BİR ESER

Başbakan Erdoğan, geçtiğimiz hafta açılışını İtalya Başbakanı Romano Prodi ile gerçekleştirmesinin ardından kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanması yüzünden eleştirilere neden olan Bolu Dağı Tüneli'ni de savundu. Erdoğan, "14 yıldır çeşitli nedenlerle aksayan bu süreç hükümetimizin kararlı, ısrarlı çalışmalarıyla nihayet hayırlı bir sona bağlanmış ve milletimiz dev bir eser daha kazanmıştır" dedi. Tünelin Türkiye'nin AKP döneminde yaşadığı atılımların sembollerinden biri olacağını vurgulayan Erdoğan, şöyle dedi:

"Bildiğiniz gibi İstanbul ile Ankara'yı birbirine bağlayan karayolu, Türkiye'nin kara yolu haritasının ana arteri konumundadır.

Bolu Tüneli'nin bulunduğu bölge, trafik yoğunluğunun en üst seviyede yaşandığı bir bölgedir. Maalesef Edirne'den başlayıp İstanbul üzerinden Ankara'ya ulaşan en büyük otoyol projemizin de bugünlere kadar tamamlanamayan eksik parçasıdır.

Bu tüneli hizmete açmak suretiyle, hem bölgede yaşanan trafik tıkanıklığını büyük ölçüde aşmak, hem de ulusal ve uluslararası taşıma imkanlarını geliştirmek bakımından çok önemli bir adım atmış oluyoruz.

Bu sayede şehirlerimiz arasındaki ticari ilişkiler hız kazanacak, yılda 40 milyon Dolar civarında bir tasarruf sağlanacak, bu da ekonomimiz için önemli bir kaynak olacaktır.

Türkiye gerçekleştirdiği her projeyle, hizmete açtığı her yatırımla büyüyor, kalkınıyor, güçleniyor."

GELİR DAĞILIMINDAKİ UÇURUMU TAM KALDIRAMADIK

Erdoğan, bugün Türkiye'de henüz gelir adaletsizliklerinin tümüyle ortadan kaldırılmış olmadığını belirtirken, bu yolda attıkları adımların olumlu sonuç vermeye başladığını, Türkiye İstatistik Kurumu'nun son rakamlarının gelir dağılımıyla ilgili doğru bir yolda ilerlendiğini ortaya koyduğunu söyledi.

Erdoğan, iktidarları döneminde 4 milyon insana orta sınıf düzeyinde bir hayat standardı sağladıklarını belirtirken de, "Açık söylüyorum, bu 4 milyon insanımız arasında benim tanıdığım, bildiğim aileler var.

İnşallah kalan milyonlara da böyle bir hayatın kapılarını açacağız. Bunun hazırlıklarını azimle ve kararlılıkla yapıyoruz" dedi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title