Haberler

Erdoğan'dan Özürlü Sporculara Plaket

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Özürlülerle İlgili Konuların, Hükümet Politikalarının Öncelikleri Arasında Yer Aldığını Belirterek, 'Bizim Özürlülere Yönelik Sosyal Politikamız, Yardım Eksenli Değil Hak Eksenlidir' Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özürlülerle ilgili konuların, Hükümet politikalarının öncelikleri arasında yer aldığını belirterek, ''Bizim özürlülere yönelik sosyal politikamız, yardım eksenli değil hak eksenlidir'' dedi.

Başbakan Erdoğan, uluslararası spor müsabakalarında başarılı olan özürlü sporculara plaket verilmesi için düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 12'sinin özürlü vatandaşlardan oluştuğunu hatırlattı.

Toplumsal yaşama tam katılamayan özürlüler için fırsat eşitliği sağlamaya yönelik yapılması gereken düzenlemelerin çağdaş Türkiye'nin önceliği olduğunu vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:

''Biz hem özürlülerimizin günlük yaşama hiçbir zorluk çekmeden katılabilmeleri, yaşamlarını kolaylıkla sürdürerek toplumla bütünleşebilmeleri, hem de fırsat eşitliğine sahip olarak toplum için katma değer üretecek bir konuma gelmeleri için bütün gücümüzü seferber ettik.

Bu konu bizim için siyasi olmaktan çok insani ve ahlaki bir önceliktir. Bu sebeple özürlülerimizle ilgili konular Hükümet politikalarımızın öncelikleri arasında yer almıştır. Bizim özürlülere yönelik sosyal politikamız yardım eksenli değil hak eksenlidir. Biz her türlü adaletsizliğin, haksızlığın üzerine kararlılıkla giden, yüzünü bütünüyle millete dönmüş bir hükümet anlayışına sahibiz.''

Hükümet olarak özürlülerin toplumsal hayata tam katılımlarının sağlanması yönünde önemli düzenlemeler yaptıklarını anlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

''Hiçbir zaman yaptıklarımızla yetinmiyoruz, yetinmeyeceğiz, her konuda olduğu gibi bu alanda da ülkemizi çağdaş düzeye getirene kadar yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz. Halka, özellikle bugüne kadar ihmal edilmiş sosyal kesimlere hizmetin Hakka hizmet olduğu anlayışı, bizim en büyük motivasyon kaynağımızdır'' diye konuştu.

Erdoğan, özürlülerle ilgili topyekun bilinçlenmeye ihtiyaç olduğunu belirterek, özürlülerin haklarını kullanabilmesinin yanında, özürlülüğün engellenmesi için de bu bilinçlenmenin şart olduğunu ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

''Bu işi sadece devletin omuzlarına yıkmak, her şeyi ondan beklemek de doğru değildir. Devlet elbette öncü ve düzenleyici olacaktır. Ama asıl ihtiyacımız olan milletimizin topyekun bu işe sahip çıkması ve çalışmaların sürekliliğinin sağlanmasıdır. Hükümet olarak çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürüyor, evrensel olanla bize ait olanları birlikte değerlendiriyoruz.''

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından çeşitli branşlarda uluslararası olimpiyatlarda başarılı olan özürlü sporculara plaket verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title