Haberler

Erdoğan'dan Obama'ya: Bağdat'a Silah Verme

Güncelleme:

ABD Başkanı Obama ile 16 ay sonra bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan çok önemli uyarılarda bulundu.

ABD Başkanı Obama ile 16 ay sonra bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bağdat yönetimine silah desteği verilmesine karşı olduğunu belirterek, "Burada bırakılan silahlar bugün IŞİD'in elinde" uyarısında bulundu. Erdoğan, Türkiye'nin 'çözüm süreci'nde bulunduğunu hatırlatarak, "Silahlar dönüp bizim çözüm sürecimizi vurabilir. Bölgede de mezhep çatışmalarını körükler"dedi.

VERİLEN SİLAHLAR MEZHEP ÇATIŞMASINI TETİKLER

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama'ya, IŞİD'e karşı oluşturulması planlanan Gönüllüler Koalisyonu'nun Bağdat yönetimine silah desteği vermesi fikrine karşı olduklarını belirterek, "Merkezi yönetime silah verilmesi bölgede mezhep çatışmalarını körükler" mesajı verdi. 17 ay sonra Obama ile Cardiff'teki NATO Zirvesi'nde bir araya gelen Erdoğan, Türkiye'nin Irak için oluşturulacak gönüllüler koalisyonuna sıcak bakmadığını söyledi.

"HER NOKTADA BİRLİKTELİĞİMİZ VAR"

Hürriyet'in haberine göre; Planlanan saatten 10 dakika önce başlayan Erdoğan-Obama görüşmesinin başında iki lider kameralara kısa birer açıklama yaptı. ABD Başkanı Obama, Erdoğan ile biraraya gelme fırsatından duyduğu memnuniyeti ifade etti. "Cumhurbaşkanı Erdoğan, ittifakımız için önemli bir lider" diyen Obama, Türkiye'nin NATO'daki önemini vurguladı. Suriye ve Irak'taki yabancı savaşçılarla ilgili iki ülke arasındaki askeri ve istihbarat işbirliğini memnuniyetle karşıladığını da dile getiren Obama, Türkiye'nin Suriyeli mültecilere kapısını açmasına ve yaptığı cömert insani yardımlarının önemine vurgu yaptı. Erdoğan da şunları söyledi: "ABD ile Türkiye arasında model ortaklık çerçevesinde devam eden bir hassas süreç bulunuyor. Bu süreçteki birçok konu, iki ülkeyi birbirine daha da yakınlaştırdı. Birlikteliğin askeri plandaki en önemli çerçevesi NATO'dur. Siyasi noktadaki, ekonomik, kültürel noktadaki birlikteliklerimiz var."

ÇÖZÜM SÜRECİMİZİ VURUR

Erdoğan, görüşmede şu mesajları verdi: "Koalisyon değil, ittifak kurulmalı. Oluşturulacak koalisyonun başta Bağdat merkezi yönetimine silah vermesine karşıyız. Burada bırakılan silahlar bugün IŞİD'in elinde. Bölgede devam eden bir çözüm sürecindeyiz. Bu süreçte silahların kontrolsüz bırakılması bizim iç barışımıza da tehlike oluşturur, çözüm sürecimizi geciktirir. Silahlar dönüp bizim çözüm sürecimizi vurabilir. IŞİD'e karşı oluşturulacak bir koalisyon Esad'ı da güçlendirmesin. Koalisyon ve girişimleri sonucu IŞİD'in elindeki vatandaşlarımız zarar görebilir. Vatandaşlarımızın ABD'li gazeteciler gibi öldürülmesini istemiyoruz. Bizi bu konuda anlamanızı bekliyoruz."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Barack Obama Türkiye Bağdat Güncel Haberler

500

Yorumlar (80)

osmanlı:

reis söyle Amerika aklını başına alsın bizi Osmanlı torunuyuz boru deyil türkiyedeki çağulculara bakıp aldanmasın türkiye arkanda yürü bee orta doğunun gururusun

10
16
yanıtYanıtla
AKKOYUN:

Dünya lideri olan sayın cumhur reisimiz Obamaya bundan sora izlemeleri gereken politikalar ile ilgili talimatlar veriyor, Obamda ülkesinin geleceği için bu talimatları yerine getirecektir.

5
18
yanıtYanıtla
vatandaş:

Kendin Belirtmişsin AKP KOYUNU

yanıt0
yanıt0
kawa:

Tc. çatışma anlamında hiçbir davası olmayan pyd liler sınırda görüldümü ateş açılıyor. . . Ama her türlü pisliği yapan işid sınırın 20 metre ötesinde ağır silahlarla toplarla saldırıyor diğer bölgeleri türk askeri hemen mevzileri boşaltıyor. . Kürtçe şarkı dinyeleni içeri alırdınız pkk li diye. . Ama almanya ist hatay yapan tipinde belli örgüte katılacak olanı rahatça gönderdiniz. . Herşey ortada zaten akp nin küçümsenmyecek bir kısmı radikal islamdan yana onlarda ses etmiyor hatta destek veriyor. . . Keser döner sap döner gün gelir hesap döner. . Ne zaman bu pislikler daha da güçlenir allah göstermesin ama böyle giderse olacak hataydan mersin adana antalya izmir bursa istanbul ypar kadınlara tecavüz eder erkeklerin kafasını keser hergün şehirlernizde bombalar patlar o zaman anlarısnız.

16
7
yanıtYanıtla
MİLLETİN PARASIYLA SİLAH ALIP YOLLA:

SİLAH VERME DERSİN, UTANMADAN TIRLARDA SİLAH DEĞİL YARDIM VAR YARDIM DERSİN.

18
3
yanıtYanıtla
YILMAZ:

türk kürtten korkuyor çünkü eğer kürt devlet olup ayrılıp güçlenirse türkler yanlız kalır ve biterler ondan kokyorlar kardeş ama korkmasınlar bence biz onların yaptıklarını yapmayacaz emin olsunlar nasılki kuzey ırakta türkmenlere sahip çıktıysak onlarada sahip çıkarız korkmayın türk kardeşlerim( bizde türk kürt ermeni laz çerkez eşittir sizin gibi düşünmyoruz)

4
17
yanıtYanıtla
BİR VATANDAŞ:

BAĞDATA SİLAH VERME IŞİDE VER. ANLATILMAK İSTENEN BU SANIRIM.

16
4
yanıtYanıtla
yurttas:

bagdata vermesin diyor, Kuzey iraka ve pkk verilesine hic tepki vermiyor. Irakin resmi hukumeti bagdat. Asil tehlike kuzey irakta Barzani ve pkk ya verilen silahlardir.

4
15
yanıtYanıtla
son osmanli:

helal be tayyib zeytin yagi gibi hemen uste ciktin isidi senin besleyip buyuttugunu sagir sultan bile biliyor sen ancak tr de uc bes armudu kandirirsin dunya basininda senin icin yazlanlara bir göz at aynaya gerek kalmaz

13
4
yanıtYanıtla
TROL İNANIR:

SAYIN OBAMA ÇOK ŞEFFAFSINIZ, ALENEN SİLAH VERECEĞİZ DİYORSUNUZ, SİZİN ADINIZA BİZ TIR TIR GÖNDERİRİZ. ADINA YARDIM DERİZ BİZİM CON CON LAR İNANIRLAR.

16
0
yanıtYanıtla
Tüm 80 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title