Haberler

Erdoğan'dan Muhalefete, 'söyleyecekleri Söz ve Dikili Ağaçları Yok (3)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Denizli'de Özay Gönlüm Meydanı'nda yaklaşık 15 bin kişiye hitap etti.

Erdoğan'dan MUHALEFETE, 'SÖYLEYECEKLERİ SÖZ VE DİKİLİ AĞAÇLARI YOK (3)

Denizli'DE YAĞMUR ALTINDA KONUŞTU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Denizli'de Özay Gönlüm Meydanı'nda yaklaşık 15 bin kişiye hitap etti. Miting öncesi geniş güvenlik önlemleri alınırken, mitingi izlemeye gelenler üzerleri tek aranarak alana alındı. Miting alanının etrafında bulunan apartmanların çatılarında keskin nişancılar görev aldı. Mitingden yaklaşık 1 saat önce Afyon Sivil Savunma Müdürlüğü'ne bağlı ekipler alanı dolaşarak kimyasal tarama yaptı. Mitinge katılanlara havanın kapalı ve zaman zaman yağmurlu olması nedeniyle yağmurluk dağıtıldı. Başbakan Erdoğan, Manisa'dan Denizli'ye helikopterle geldi ve Doğan Seyfi Atlı Stadı'na indi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Denizli'ye gelmeden önce 1. sıra milletvekili adayı Nihat Zeybekci ve İl Başkanı Avni Örki, kürsüye çıkarak alanda toplananlara seslendi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan önce kürsüden Genel Başkan Yardımcısı Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Devlet Bakanı Aliye Kavaf, Denizli milletvekilleri Mehmet Yüksel, Mehmet Salih Erdoğan, Mithat Ekici, Belediye Başkanı Osman Zolan ve adaylar anons edildi.

Denizli'YE BÜYÜKŞEHİR MÜJDESİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kürsüye Denizlispor kaşkoluyla çıktı. Konuşmasına Denizli'ye büyükşehir müjdesi vererek başlayan Erdoğan, "Bundan 3. 5 ay önce Denizli'ye geldim. Adalet Sarayı'nın önündeydim. O gün 435 trilyon tutarında 72 farklı eserin birlikte açılışını yaptık. Yani Denizli'ye elimiz boş gelmiyoruz. Bu benim Denizli'ye 15. gelişim. 12 Haziran seçimlerinden sonra Denizli artık bir büyükşehir oluyor. Tasarıyı 12 Haziran'dan sonra meclise getiriyor, Denizli'yi büyük şehir statüsüne kavuşturuyoruz. Mülki sınırlar Denizli büyükşehir belediyesinin sınırları olacak. Artık Denizli'de belde, köy olmayacak. Artık o ilçelerin mahalleleri olacak, o hale gelecek. İmkanlar daha da artacak. Denizli'nin tüm sınırlarında büyük şehir belediyesi 100 binlik, 25 binlik planları yapacak, ilçe belediyeleri ise sadece 1000'lik planları yapacak. Böylece kaçak yapılaşmanın önüne geçmiş olacağız, Denizli'yi modern bir şehir haline getireceğiz" dedi.

15 Mayıs'ta Denizli'de Milli Mücadele Günü'nün kutlanacağını söyleyen ve Müftü Ahmet Hulusi Efendi'yi rahmetle yad eden Başbakan Erdoğan, "Milli Mücadeleyi başlatmak için verdiği fetvadan iki cümleyi hatırlatmak istiyorum (Müftünüz olarak cihanı mukaddes fetvasını ilan ve tevdi ediyorum. Elinizde hiçbir silahınız olmasa bile üç beş taş atarak mutlaka fiili müdahalede bulununuz) Bu ülkenin temelinde böyle bir mücadele kahramanlık ruhu var. Yokluğun, yoksulluğun acısını yaşadık Kurtuluş Savaşı'nda. İşte bunu bildiğimiz, yaşadığımız için Ak Parti olarak savunma sanayimize önem verdik. Savunma sanayine harcanan para CHP'nin yavrusu DSP, MHP ve ANAP iktidarı döneminde 247 milyon dolardı, 2010'da 1 milyar dolara çıktı. Onlar nire biz nire, 247 nire, 1 milyar lira" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da sert sözlerle eleştiren ve Yürüyen Yalan olarak tescillediklerini söyleyen Erdoğan, "Yolsuzlukların içinde olan bir iktidar bu imkanları sağlayabilir mi? Bay Kemal Merkez Bankası'nın kasasındaki bu paraya sulanıyor herhalde, bol keseden atıyor. Neyi dağıtıyorsun ya önce sen kendini bir toparla. Benim milletim zaten sana yol vermez" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğu dönemde de Kadir Topbaş'la ilgili yolsuzluk dosyalarından bahsettiğini belirten Erdoğan, "Hani çıkar göster bir tanesini, onun dokunulmazlığı yok dedik. Bir tanesini gösteremedi. Klasör bulamadıysan ben bir tane göndereyim dedim. Hala gönderecek. Böyle bir iftira olur mu? Şimdi tutturmuş benimle ilgili konuşuyor. Yolsuzluğa batmışmış. Bay Kemal; sen yalnız yetmezsin. Yanına Bahçeli'yi de al. O da yüce divana gönderecekmiş. Beraber olun. Yetmezse yanınıza o çeteleri de alın. 8. 5 yıldır parlamentodasın niye çıkarmadın. Çıkartmazsan namertsin. Ama Bak ben şimdi senin dosyanı açıklayacağım. Senin geçmişin bunlarla dolu" diyerek dün açıkladığı SSK'ya personel alımı dosyasını gösterdi.

Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı'nın yalanı ortaya çıkınca işi pişkinliğe vurduğunu, en son YGS sınavında 1 milyon 700 bin gencin umutlarını sömürdüğünü ileri sürdü. Erdoğan, "Yandaş, candaş medyanla beraber bu kadar saldırdınız, peki şimdi kimden özür dileyeceksiniz. Dilemezler çünkü bunlarda bu nezaket yok. Bana aileme, arkadaşlarıma en ağır hakaretleri atsın, attığı çamur eline yüzüne bulaştı, özür dilemedi. Allah-u Teala'ya saygısızlık, edepsizlik yaptılar, haftalardır özür dilemiyorlar. Yüzsüzlüğe, pişkinliğe vuruyorlar. Hacı Bektaş'ın tavsiyesini ilettim. Kendisi rahatsız olmuş. Eline diline beline hakim ol diye, dinlemedi. Şimdi de Aşık Mahsuni Şerif'in diliyle sesleniyorum. Ne olur dinleyin. Çok güzel bir tespit etmiş. Arkasında sapasağlam durduğu tek bir iddiasını duydunuz mu, gördünüz mü? Göremezsiniz" dedi.

Kılıçdaroğlu'nu Denizli sözleriyle eleştiren Erdoğan, "Denizli'nin çok güzel sözleri var. "Az söyle uz söyle inanılacak laf söyle' diye. Bundan inanılacak laf duyamazsınız. "Düzgün kurulan tezgah düzgün bez dokur. ' Bunlar tezgahı düzgün kurmadılar kasetle kurdular. "Eğreti ata binen tez iner. ' Bunlar eğreti ata bindi, bunları tez indirecek misiniz?" diye sordu. Erdoğan konuşması sırasında aniden yağmurun bastırması üzerine mitinge katılanların büyük bir bölümünün alanda kalmaları üzerine kameralara seslenerek, "Beraber büyüdük biz bu yollarda, beraber ıslandık bu yağmurda. Evet kameralar iyi çekin bunu. Türkiye aşkı görsün sevdayı, heyecanı görsün" diye konuştu. Erdogan konuşmasının kalan bölümünde Denizli'ye yapılan sağlık, eğitim ve toplu konut yatırımlarını anlattı.

Başbakan Erdoğan miting alanından ayrılırken referandum öncesi yine aynı meydanda yaptığı mitingde evlerine davet eden Ramazan-Hacer Öztan çiftinin, evlerinin balkonuna, "Bekliyoruz" yazısı asması üzerine aileyi evlerinde ziyaret etti. Miting alanının hemen yanında bulunan Süleyman Güngören Apartmanı'nın birinci katında oturan aileye konuk olan Erdoğan evin balkonuna çıkarak partili gençlere kısa bir konuşma yaptı. Erdoğan, Ramazan ve Hacer Öztan çiftinin evini daha önce söz verdiği için ziyaret ettiğini söyledi. Evden çıkarken partili gençler Erdoğan'a büyük ilgi gösterdi ve sloganlarla Erdoğan'ı alkışladı. Erdoğan da partili gençlerle fotoğraf çektirdi.

ANNENİN PANİĞİ

Bu arada miting sonunda çok ilginç bir olay yaşandı. Vatandaşlar miting alanından ayrılırken, mitingi izlemeye gelen bir kadın bebek arabasındaki üç yaşındaki oğlu Bayram Yahya Soysal'ı kucağına alarak bağırmaya başladı. Oğlunun kafasına kurşun geldiğini ve yaralandığı söyleyen kadın polislerin de yardımıyla oğlunu ambulansa götürdü. Çocuk arabasının brandasındaki küçük bir yırtığı da gösteren kadın, oğlunun kurşunla yaralandığında ısrar etti. Ambulansla Devlet hastanesi'ne götürülen Bayram Yahya Soysal'ın kafasında küçük bir kesik olduğu, atılan bir taş yada şemsiye ucuyla yaralanmış olabileceği belirtildi. Küçük Bayram Yahya'nın durumunun iyi olduğu öğrenildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan mitingin ardından 15 tesisin toplu açılışını yaptı.

ONB, FI, RÇ(RT) - Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title