Haberler

Erdoğan'dan Lübnan'a Yardım Kampanyası Genelgesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Lübnan'a yardım kampanyası ile ilgili genelge yayımladı. Lübnan'a yönelik 2 ay süreyle devam edecek yardım kampanyası başlatıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Lübnan'a yardım kampanyası ile ilgili genelge yayımladı. Lübnan'a yönelik 2 ay süreyle devam edecek yardım kampanyası başlatıldı.

Başbakan Erdoğan'ın, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan genelgesinde, Lübnan'da savaşın durdurulması yönünde yürütülen uluslararası çabalar sonunda, BM Güvenlik Konseyi'nin oy birliği ile kabul ettiği 1701 sayılı karar ile önemli bir adım atıldığını anımsattı.

Bununla birlikte çatışmanın ortaya çıkardığı ekonomik ve sosyal yıkım, can ve mal kayıpları, büyük çaplı barınma ve açlık gibi sorunlara acil çözümler bulunması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, Türkiye'nin, krizin başlangıcından bu yana gerek ikili gerekse çok taraflı forumlarda, çatışmaların bir an önce durdurulmasını ve ateşkes ilan edilmesini savunduğunu ve bu doğrultuda büyük çaba sarf ettiğine işaret etti. Erdoğan, şunları kaydetti:

''Ortadoğu'da kalıcı, adil ve kapsamlı bir barışın tesisi en önemli dileğimizdir. Ateşkesin sağlanmasına yönelik çalışmalarımıza paralel olarak insani yardım amaçlı gayretler de kesintisiz olarak sürdürülmüştür.

Nitekim bu güne kadar 1 milyon 200 bin ABD doları tutarında muhtelif gıda maddesinden oluşan insani yardımı bölgeye ulaştırmış bulunuyoruz.

Hükümetimiz, Lübnan'ın yeniden imarı ve savaşın yol açtığı insani sorunların çözülmesine, dost ve kardeş Lübnan halkının içinde bulunduğu sıkıntıların hafifletilmesine büyük önem atfetmektedir. Savaştan zarar gören Lübnan halkı için, imkanlar ölçüsünde gerekli her türlü yardım ve destek sağlanacaktır.''

Lübnan'a insani yardımı için bankalar nezdinden açılan hesap numaraları şöyle:

-Ziraat Bankası Aşağıayrancı Şubesi 555 555 55 ana

hesap numarası

- 5001 YTL

- 5002 Dolar

- 5003 Avro

-Türkiye Halk Bankası Bakanlıklar Şubesi

-0500005 YTL

-5300003 Dolar

-2 P 000023 Avro

-Vakıflar Bankası Finans Market Şubesi

-205 55 55 YTL

-405 66 66 Dolar

-405 77 77 Avro

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title