Haberler

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Alman Dergisine Beyanatta Bulunuyor, Yazıklar Olsun (3)

ERDOĞAN, İL DANIŞMA MECLİSİ'NDE KONUŞTUCumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ziyareti sonrası geldiği Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'nde partisinin İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı.

ERDOĞAN, İL DANIŞMA MECLİSİ'NDE KONUŞTU

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ziyareti sonrası geldiği Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'nde partisinin İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı. Erdoğan'a İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Dr. Faruk Özlü'de eşlik etti.

"AK PARTİ DEMEK TÜRKİYE DEMEKTİR"

Partililere hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kuruluşlundan 14-15 ay geçtikten sonra iktidara gelen ve bu kadar zamandır ülkeyi yöneten AK Parti'nin siyasi hayatta ilklerin partisi olma hüviyetini her geçen gün daha da pekiştirdiğini belirterek iktidar dönemlerini ülke ile birlikte kendilerini de sürekli yenilemelerine ve ileriye taşımalarına borçlu olduklarını söyledi. Hiçbir alanda kendi statükolarını oluşturmaya çalışmadıklarını ifade eden Erdoğan, "Tam tersine tabii ki başarıyı da ödüllendirerek sürekli kendimizi geliştirmenin gayreti içinde olduk. Eğer kendimizi güncellemezseniz kendinizi geliştirmezseniz ülkeye bir şey veremeyeceğiniz gibi bu halk sizleri de iktidarda tutmaz. AK Parti kadroları içinde görev yapan hiç kimsenin kendi eksiğini kendi defosunu kendi hırsını partisine ve davasına zarar verecek şekilde halkımıza dayatmasına rıza gösteremeyiz. Milletimizle bağı zayıflayan özellikle çıkar ilişkileri içinde kirlenen, ihanet örgütleri ile irtibatlı hiç kimsenin AK Parti'ye zarar verecek şekilde bu çatı altında bulunması mümkün değildir. AK Parti demek Türkiye demektir. Türk milletinin geleceği demektir. Ben tüm çalışmalarımı bu anlayışla yürütüyorum" dedi.

"ELİNE DİLİNE DURSUN"

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerde bulundu ve şöyle dedi:

"Tankların üzerine çıkarmış. Ne oldu? Önce gittiler pazarlıkları yaptılar. Ondan sonra yol açıldı. Hop Bakırköy Belediyesi'ne git, çay kahve demle. Oradan izlemiş, takip etmiş. Bunlarla siyaset olur mu? Git Alman dergilerine röportaj ver, ülkeni oraya şikayet et. Bu iktidar öyle bir iktidar ki Ankara'dan yola çıktın 29 gün yanındaki bu ülkeye faydası olmayan o malum tiplerle el ele omuz omuza devrim marşları çalarken bu ülkenin polisi seni korudu ve İstanbul'a götürdü. Ondan sonra diyorsun ki 'bu ülkede güvenlik yok'. Eline diline dursun be."

"KENDİMİZE ÇEKİ DÜZEN VERMELİYİZ"

Kırk yıllık siyasi hayatında insanlarla yüz yüze gelerek yaptığı iletişimin yerini hiçbir şeyin tutmadığını anlatan Erdoğan, "Medya, sosyal medya, basılı materyaller bunlar etkili oluyor. Ama bir yere kadar. Ama son noktayı mutlaka bizzat insanın koyması gerekiyor. Maalesef teşkilatlarımızda ve bu açık gerçeği milletle arasına adeta duvar ören arkadaşlarımızın bulunduğunu müşahede ediyorum, son zamanlarda bunu üzülerek görüyorum. Kibir virüsünü kendimize asla yaklaştırmayacağız. Kibir, gurur bunlar insanoğlu için değil onlar rabbimize aittir. Şayet bu virüsü bulaştığı bünyeler varsa onları da süratle temizlemeliyiz. Çok açık net söylüyorum. Kendi çıkarını partisinin ve davasının üzerinde gören kişi kadar AK Parti'ye düşman kimse yoktur" ifadelerini kullandı.

"2019 ÇOK ÖNEMLİ"

2019 seçimlerinin çok önemli olduğuna vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2023'de çok ama çok önemli. Bunun için çok çalışmamız lazım. 2019 için asla fire veremeyiz. Çok iyi çalışmamız lazım. Bundan önceki seçimler gibi değil. Eskiden yüzde 34 ile de parlamentoda bir numara olabiliyordun. Şimdi yüzde 50 artı 1'i alacaksın. Almadığın taktirde bu işi yüklenemezsin. Bunu almaya hazır mıyız.? Kapı kapı dolaşmaya hazır mıyız?. İmanımız olacak. 2019'da biz bu işin ilk etabını halledeceğiz. 15 yılda yaptıklarımız çok önemli. Asıl hedeflerimizin henüz oldukça uzağındayız." dedi.

"ARTIK ESKİ TÜRKİYE YOK, BU TÜRKİYE YENİ TÜRKİYE"

Ülke için kötü niyetleri olanların millete zarar vermeye çalışacağına dikkat çeken Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ey FETÖ'cüler. Nereye kaçarsanız kaçın sizi inlerinize kadar kovalayacağız. Ey PKK, DEAŞ sizi de kovalayacağız. İşte bak Cudi'de, Gabar'da, Kandil'de neresi olursa olsun gideceğiz. PKK'nın da FETÖ'nün de diğer terör örgütlerinin de eylem kapasiteleri büyük ölçüde daralmıştır. Kimi batı ülkeleri başta olmak üzere Türkiye'ye yönelik içinde husumet içinde olan çevrelerin de tezgahlarının da büyük ölçüde deşifre ettik. Terör örgütleri ile kol kolla sahnelenmeye çalışılan senaryoların aynı şekilde birer birer boşa çıkartıyoruz. Bunlara çok açık net yaptıkları yanlışları anlatıyoruz. Kıvırıyorlar ama siz busunuz diyoruz. Önce bize bunun cevabını verin diyoruz. Pensilvanya'da malum şarlatan orada. Onun arka takımı başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinde. Siz bu teröristleri besliyorsunuz ondan sonra kalkıp benden 'filancayı bize verin' diyorsunuz. Kusura bakma senin yargın varsa benimde yargım var. Önce vereceksiniz ondan sonra bizden de alacaksınız. Vermeden yok. Artık eski Türkiye yok. Bu Türkiye yeni Türkiye."

"AK PARTİ SENDELERSE TÜRKİYE'NİN SENDELEYECEĞİNİ BİLMELİYİZ"

Bu süreçte AK Parti'nin sağlam durması gerektiğine işaret eden Erdoğan, "Büyük ve güçlü Türkiye için her zamankinden daha çok çalışmak daha ter dökmek daha çok mücadele etmek mecburiyetindeyiz. Çünkü AK Parti sendelerse Türkiye'nin sendeleyeceğini bilmeliyiz. Kongrelerimizde göreve gelecek teşkilatlarda bu anlayışla oluşturacağız. Kimse gücenmesin, kırılmasın. Elimizden geldiğince adil ama değişmesi gerekenleri kusura bakmayın bunu değiştirmek durumundayız. Bunu bir bayrak yarışı olarak görmelisiniz. Bunu yapmak zorundayız. Çünkü yeni bir heyecan bir hücre tazelenmesi bir güç kanalize etmeye mecburuz. Bunu yapacağız ki kalan 20 ay içinde bambaşka bir şekilde geleceğe yürüyeceğiz. Bundan kimse gücenmemeli, kırılmamalı. Biz aynı davanın erleriyiz. Ha ben götürmüşüm ha sen götürmüşün. Seve seve. Ne yapacağız bayrağı teslim edeceğiz. Teslim ettikten sonra kaybolmayacağız. 'Emrindeyim komutan' diyeceğiz. Bunu yapacağız. Bu yenilenmeyi sahiplenmezsek seçimlerde işimiz zor olur" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Trabzon Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title