Haberler

Erdoğan'dan Kaset Açıklaması

Güncelleme:

Başbakan Erdoğan, Tokat'ta miting sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Tokat ziyareti kapsamında çoğunluğunu eğitim kurumlarından oluşan 51 tesisin açılışına katılması bekleyenen Başbakan Erdoğan, programını değiştirdi. Miting programı sonrası Valilik binasına geçen Erdoğan burada bir süre bekledi.

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan açılış törenine Başbakanın Tokat ziyaretine eşlik eden Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ve Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf katıldı.

MHP KASETLERLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Valilik çıkışında MHP'deki kaset skandalı ile ilgili açıkama yapan Başbakan Erdoğan, "Bu konularla ilgili sayın Bahçeli kendi iç sorununu tamamıyla hükümete mal etme içerisinde. Bu gelişen teknoloji içerisinde ne kadar mücadele edilebilir bunlar bellidir. Biz bugüne kadar elimizden gelen mücadeleyi verdik. Tüm bu yayınları tespit ettikleri anda hemen müdahale etmek suretiyle bunların yayınlarını durdurduk. Bundan daha hükümet olarak bunlara yönelik nasıl bir mücadele vereceğiz.

Bundan sonrası zaten yargıya intikal etti. Ondan sonrasını da yargı sürdürüyor. Yargı nereye ulaşır? Ne kadar neyi bulur? Onu bilemem. Ama bunlar kendi iç meselesi, iç sorunudur. Bunlarla uğraşsın. Ben daha öncede söyledim. Aynı durumlar bize de intikal ettiğinde böyle bir şey bizimde olursa bizde bununla ilgili kararımızı alacağımızı yetkili kurullarımızda verdik veriyoruz. Çünkü bizim Türkiye'de temiz siyasete kaliteli siyasete ihtiyacımız var. Olayın aslı budur. " dedi.

ABD büyükelçisi ile yaptığı görüşmesi ve Ortadoğu sürecinde yeni bir yol haritası belirlenip belirlenmediği sorulan Erdoğan, "Şu anda bizim yaptığımız Ortadoğu'daki gelişmeleri bir değerlendirelim istedik. Yaptığımız buydu arada ve yaptığımız bu değerlendirmelerle birliktede malum seçim atmosferi içinde olduğumuz için çok fazla yüklenemiyoruz. Ama her ne kadar seçim yoğunluğu varsa da konuları tamamen kenara yitmiyoruz.

Zaman zaman özel temsilcilerimizle zaman zaman dışişleri bakanımızla bu konuları sürdürüyoruz, yürütüyoruz. Bu ara zaten orta doğudan, kuzey Afrika'dan bazı temsilciler gelip gidecekler onlarla görüşmelerimiz bu yoğun programlarımıza rağmen olacak. " dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan daha sonra Gaziosmanpaşa Stadı'nda bekleyen helikopterine binerek Çorum mtingine gitmek üzere Tokat'tan ayrıldı. Bu sırada geniş güvenlik önlemleri alınırken, Başbakanın helikopteri öncesi stattan polis helikopteri havalandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title