Haberler

Erdoğan'dan Irak'ta PKK Mesajı

Erdoğan, Terör Örgütü PKK'yı Yok Etmek Türkiye ve Irak'ın "En Önemli, En Ciddi İşlerinden Biri" Olduğunu Söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütü PKK'yı yok etmek Türkiye ve Irak'ın "en önemli, en ciddi işlerinden biri" olduğunu söyledi.

Erdoğan, Irak'ın başkenti Bağdat'a yaptığı ziyaret çerçevesinde Irak Başbakanı Nuri El Maliki ile görüştü.

Görüşmede terör örgütü PKK konusunu gündeme getiren Erdoğan, "PKK'yı yok etmek, iki ülkenin en önemli, en ciddi işlerinden biridir. Bu örgütün gündemden düşmesi, her iki ülkenin lehinedir, çıkarınadır" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bu, gecikmiş bir ziyarettir. Bundan ötürü üzüntü duyuyoruz. Bizler komşu ülkeyiz, bundan öte kardeşiz" dedi.

Erdoğan, Irak halkının 2003 yılından bu yana yaşadığı sıkıntılara dikkati çekerek, "Bu acıların sona ermesini temenni ediyoruz. Irak'ın istikrara kavuşması için Türkiye olarak üzerimize düşeni yapmak için çalışmaya hazırız" ifadesini kullandı.

Irak Başbakanı Nuri El Maliki de görüşmede Başbakan Erdoğan'a, ülkesini 18 yıl aradan sonra bir Türkiye Cumhuriyeti başbakanının ziyaret etmesinden memnuniyet duyduklarını belirtti.

Görüşmenin sonunda Erdoğan ve Maliki'nin iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesini öngören Stratejik İşbirliği Yüksek Kurulu anlaşmasını imzalaması bekleniyor.

İmza töreninden sonra iki ülke başbakanları, basının sorularını yanıtlayacak ve daha sonra Başbakan Erdoğan ve beraberindeki heyet, Iraklı yetkililerle birlikte öğle yemeğine geçecek.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title