Haberler

Erdoğan'dan Dünya Sigarayı Bırakma Günü Resepsiyonu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Tüm zararlı alışkanlıklarla birlikte sigaraya karşı mücadele etmek şahsi olarak benimsediğim bir prensibimdir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Tüm zararlı alışkanlıklarla birlikte sigaraya karşı mücadele etmek şahsi olarak benimsediğim bir prensibimdir. 'Sigara içme özgürlüğü' diye bir özgürlük asla olamaz. Nasıl intihar etme özgürlüğü yoksa, kendi kendini ölümcül hastalığa maruz bırakma özgürlüğü yoksa neticesi bu sonuçlara çıkan zararlı alışkanlıklarla ilgili özgürlükte olamaz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir resepsiyon verdi.

Resepsiyona davetli konuklarını, "Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne, milletin evine hoşgeldiniz" diyerek selamlayan Erdoğan, 9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü vesilesiyle düzenlenen bu etkinliğin Türkiye'ye ve dünyaya "hayat sigarasız güzel" mesajını ulaştırabilmesine katkı sağlamasını temenni etti.

Sağlık Bakanlığının düzenlediği kampanya çerçevesinde sigarayı bırakmış çok sayıda vatandaşın resepsiyonda yer aldığını hatırlatan Erdoğan, bakanlığın sadece 2015'te 141 binden fazla vatandaşa sigara bıraktırma tedavisi için ücretsiz ilaç desteğinde bulunduğunu söyledi. Erdoğan, 2010'dan bu yana faaliyette bulunan sigara bırakma danışma hattıyla da 23,5 milyondan fazla çağrıya cevap verilerek, vatandaşlara yardımcı olunduğunu anlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sağlık Bakanlığı'nın 2016'yı Tütünle Mücadele Yılı ilan ederek, bu konudaki çalışmalarını bir adım daha ileriye taşımaya hazırlandığını belirtti.

Erdoğan, bugün Külliye'de çeşitli yer ve zamanlarda kendilerinden aldığı söz üzerine sigarayı bırakan vatandaşların da yer aldığına işaret ederek, "Bu isabetli kararları ve verdikleri sözde durma erdemi gösterdikleri için tebrik ediyorum. Cumhurbaşkanlığı personelimiz de bu önemli gün vesilesiyle düzenlediğimiz kampanya çerçevesinde sigarayı bırakma kararı alan 200 kişiyi temsilen burada bulunan mesai arkadaşlarımız var, bu arkadaşlarımızı da ortaya koydukları iradeden dolayı kutluyorum. İnşallah tüm gayretlerimizle ülkemizde tütün kullanımı alışkanlığını her yıl biraz daha azaltacağız" dedi.

Anayasa'nın 58. Maddesinde "Devlet, gençleri kötü alışkanlıklardan korumak için gerekli tedbirleri alır" hükmünün yer aldığını hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Devletin en üst temsilcisi olarak bu hükmün gereğinin yerine getirilip getirilmediğinin takibini yapmak benim asli vazifemdir. Ayrıca diğer tüm zararlı alışkanlıklarla birlikte sigaraya karşı mücadele etmek şahsi olarak benimsediğim bir prensibimdir. Sigara içme özgürlüğü diye bir özgürlük asla olamaz. Nasıl intihar etme özgürlüğü yoksa, kendi kendini ölümcül hastalığa maruz bırakma özgürlüğü yoksa neticesi bu sonuçlara çıkan zararlı alışkanlıklarla ilgili özgürlük de olamaz. Asıl olan sigara içenin değil, sigara içmeyenin özgürlüğünü korumaktır. Çünkü sigara içmeyen kişi tamamen kendi iradesi dışında bir tehlikeye, bir tehdide maruz kalmaktadır.

Devlet hırsıza karşı nasıl mal sahibini, teröriste karış nasıl masum vatandaşı korumak mecburiyetindeyse tütüne, alkole, uyuşturucuya karşı da vatandaşını o şekilde kollamak zorundadır. Bu çerçevede yürütülen tüm çalışmaların hem devletin en üst temsil makamı olan Cumhurbaşkanlığı makamı adına hem de şahsi olarak sonuna kadar arkasındayım, sonuna kadar destekçisiyim."

Erdoğan, bugüne kadar kimin cebinde sigara paketi gördüyse hemen pakete el koyarak, sigara paketinin sahibine sigarayı bırakma telkininde bulunduğunu belirterek, bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde sigarayı bırakmasını tavsiye ve ısrar ettiği kişilere ilişkin resimler, sigara paketleri ve Sağlık Bakanlığının konuyla ilgili çalışmalarından oluşan serginin açıldığını söyledi.

Ziya Paşa'nın "Bir katre içen çeşme-i pür hun-ı fenadan / Başın alamaz bir dahi baran-ı beladan" mısralarını hatırlatan Erdoğan, "Yani fenalığın kan dolu çeşmesinden bir yudum içen bir daha başını bela yağmurlarından kurtaramaz" dedi.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Define faciası! İznik define olayı ne? Define ararken kaç kişi hayatını kaybetti? Lille - Aston Villa maçı hangi kanalda, saat kaçta? Lille - Aston Villa maçı CANLI İZLE! Nesrin Cavadzade'nin yeni sevgilisi kim? Kaan Yardımcı kimdir? Kaan Yardımcı kaç yaşında, nereli? Bayhan kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Bayhan kaç yaşında, nereli? Bayhan biyografisi! VAPUR SEFERLERİ İPTAL Mİ? 18 Nisan İstanbul'da vapur seferleri iptal mi edildi? Yeşim Akıncı kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Yeşim Akıncı kaç yaşında, nereli? Yeşim Akıncı biyografisi! Metin Akpınar'ın kızı kim? Duygu Nebioğlu kimdir, kaç yaşında? Duygu Nebioğlu'nun ablası ve annesi kim? Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title