Haberler

Erdoğan'dan Dahi İş İsteyen Engelli Genç Hala Amacına Ulaşamadı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan Dahi İş İsteyen Yozgatlı Engelli Genç, Hala İş Bulamadı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan dahi iş isteyen Yozgatlı engelli genç, hala iş bulamadı.

Çocukken ayağının kırılması ve bir daha tutmaması üzerine tekerli sandalyeye mahkum olan 29 yaşındaki engelli genç Giray Şener, çalışarak geçinmek istediği için hakkı olan sakatlık maaşını dahi almıyor. Herhangi bir devlet işinde çalışmak ve hayatını garantiye almak istediğini belirten Şener, "Devlet işi için gittiğim tüm kapılar kapanıyor. Son olarak Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 2005 yılında Yozgat'a gelişinde kendisinden iş istedim, kendisi de isteğimin yapılması için o zamanki Vali'ye iletti

ancak bir sonuç çıkmadı" dedi. Daha sonra iş taleplerini Eski Adalet Bakanı Cemil Çiçek ve Yozgat milletvekili Bekir Bozdağ'a da ilettiğini ifade eden Şener, bir türlü amacına ulaşamadığını söyledi.

Yaşamını ailesinin desteği ile sürdürdüğünü ve sakatlık maaşı almadığını ifade eden Şener, "Ben karşılıksız bir şey istemiyorum. Kendim çalışıp alın terim ile kazanarak hayatımı sürdürmek istiyorum. Bu nedenle sakatlık maaşımı kendi isteğimle almıyorum. Ben çalışmak için devlet işi istiyorum" dedi.

Tokat Engelliler Okulu Muhasebe Bölümü'nü bitirdiğini belirten Şener, "Şu anda Dünya Engelliler ve Dostları Gelişim Derneği tarafından Yerköy ilçesine yapılan Engelliler Yatılı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi muhasebe bölümünde asgari ücretle çalışıyorum. Fakat hayatımı garantiye almam için devlet işinde çalışmak istiyorum. Yetkililerden yardım istiyorum" dedi.

Şener, 9 yaşında kırılan ayağının kemik zayıflığından dolayı bir daha tutmadığını ve 20 yıldır tekerlekli sandalye üzerinde yaşamını sürdürdüğünü sözlerine ekledi.

(ÖE-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title