Haberler

Erdoğan'dan, CHP'li Özyürek'e Tazminat Davası

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Gazetesinde Yer Alan Demecinde 'Kişilik Haklarına Saldırıda Bulunduğu' İddiasıyla CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mustafa Özyürek ile Gazete Aleyhinde 5 Bin YTL'lik Manevi Tazminat Davası Açtı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet gazetesinde yer alan demecinde ''kişilik haklarına saldırıda bulunduğu'' iddiasıyla CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mustafa Özyürek ile gazete aleyhinde 5 bin YTL'lik manevi tazminat davası açtı.

Erdoğan'ın avukatları Fatih Şahin ve Muammer Cemaloğlu tarafından açılan davanın dilekçesinde, Özyürek'in, 15 Aralık 2006 tarihinde Cumhuriyet gazetesinde yer alan ifadeleriyle, Erdoğan'ın ''şahsiyet haklarına saldırı kastıyla fevkalade ağır hakaretlerde bulunduğu'' ileri sürüldü.

Özyürek'in, gazetede yer alan ''Erken seçim talebiyle, iki koyun gütmenin ne alakası var? Seçim lafını duyunca kırmızı görmüş boğaya dönüyor'' ifadelerine yer verilen dilekçede, Özyürek'in, Başbakan Erdoğan'ın üslubunu ''küstahça'' nitelendirerek, Erdoğan'ı küstahlıkla suçladığı, bunun da eleştiri ve ifade özgürlüğü hak ve görev sınırlarını aştığı savunuldu.

Dilekçede, Özyürek'in ithamlarının siyasi ahlakla, siyasetin temel ilkeleriyle ve etik kurallarıyla bağdaştırmanın mümkün olmadığı ifade edilerek, ''Basın özgürlüğü, eleştiri hakkı ve haber verme hakkı asla kişilerin şahsiyet haklarının ihlali aracı olarak kullanılamaz. Bir hakkın üçüncü kişiler aleyhine kötüye kullanılmasını hukuk düzeni korumaz'' denildi.

Özyürek'in ''hukuk dışı'' saldırılarının basın yoluyla işlenmiş ve etkisini geniş halk kitleleri üzerinde göstermiş olması nedeniyle Başbakan Erdoğan'ın uğradığı manevi zararın büyük olduğu ifade edilen dava dilekçesinde, uğranılan zararın telafisi için Özyürek ve Cumhuriyet gazetesinin Erdoğan'a 5 bin YTL manevi tazminatı yasal faiziyle birlikte ödemesi talep edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title