Haberler

Erdoğan'dan BM'ye Uyarı: Böyle Giderse Herkes Kendi Başının Çaresine Bakar

Güncelleme:

BM Genel Kurulu'ndaki konuşmasında BMGK'nın reforme edilmesi gerektiğini söyleyen Erdoğan, "İnsanlığa hayrı kalmayan bu yapı yenilenmezse, kaos ortamında herkes başının çaresine bakar" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "Dünya 5'ten büyüktür" dedi ve BM'nin hızlı şekilde reforme edilmesi gerektiği yönündeki çağrısını yineledi.

Erdoğan, bu reformun yapılmaması durumunda herkesin kendi başının çaresine bakma yolları arayacağını, bunun da yeni zulümlere ve kaosa yol açacağını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"BU OLANLAR, BM'NİN REFORME EDİLMESİNDE NE KADAR GEÇ KALINDIĞININ İFADESİDİR"

Tüm bu gelişmeler ve yaşanan insani trajediler, Türkiye olarak 'Dünya 5'ten büyüktür' diyerek sembolleştirdiğimiz Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin yeniden yapılandırılması çağrımızın haklılığını teyit ediyor. Aynı zamanda Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin reforme edilmesinde ne kadar geç kaldığımızın da bu ifadesidir.

"HERKES BAŞININ ÇARESİNE BAKMANIN YOLLARINI ARAR"

Tüm dünyanın temsilcileri sıfatıyla bu çatı altında bir araya gelen bizler, terör örgütlerinin cinayetlerine, insani krizlere ve mağduriyetlere engel olacak bir irade ortaya koyamazsak o zaman herkes başının çaresine bakmanın yollarını arar. Bu anlayışın yaygınlaşması durumunda dünyamız yeni bir kaos ve zulüm fırtınasının içine sürüklenir.

TWİTTER ADRESİNDEN DE ÇÖZÜMÜ GÖSTERDİ

Erdoğan, konuşmasının ardından twitter adresinden de BM'nin yapısına yönelttiği eleştirileri tekrar etti.

Erdoğan şu mesajları verdi:

Dünya genelinde yaşanan insani trajediler, BM Güvenlik Konseyi'nin yeniden yapılandırılması çağrımızın haklılığını teyit ediyor. Birleşmiş Milletler'i, insanlığın ortak vicdanı olarak, krizlere hızla müdahale kapasitesine sahip bir yapıya dönüştürmemiz şarttır.

"İNSANLIĞIN HAYRINA ADIM ATMA KAPASİTESİ KALMADI"

Mevcut yapısıyla insanlığın hayrına adım atma kapasitesi kalmamış olan bu çarpık sistemin devamında ısrar etmek kimsenin faydasına değildir. Teklifimiz, aynı hak ve yetkilere sahip, her yıl 10'u yenilenmek suretiyle 2 yıl görev yapan, 20 üyeden oluşan bir BMGK yapısıdır.
Biz Güvenlik Konseyi'nin, tüm ülkelerin söz sahibi olduğu, demokratik, şeffaf, adil ve etkin bir yapıya kavuşmasını istiyoruz. Türkiye olarak, "Dünya 5'ten büyüktür" diyerek sembolleştirdiğimiz bu çağrımızı kararlılıkla sürdüreceğiz.


Kaynak: Haberler.com / Güncel

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Recep Tayyip Erdoğan Birleşmiş Milletler Türkiye Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title