Haberler

Erdoğan'dan, BM Genel Kurul ziyaretine ilişkin değerlendirme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "BM Genel Kurul genel görüşmelerine iştirakimin ve bu kapsamda gerçekleştirdiğim temasların verimli geçtiğine inanıyorum." dedi.

Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 74'üncü Genel Kurul görüşmeleri için gittiği ABD ziyaretini tamamlayarak yurda dönüşünde Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde basın toplantısı düzenledi.

Amerika'da BM Genel Kurul Toplantısı öncesinde 22 Eylül Pazar günü Türk-Amerikan soydaş ve Müslüman toplumun önde gelen liderleriyle bir araya geldiklerini belirten Erdoğan, Musevi cemaatinin temsilcileriyle gündemdeki konuları değerlendirme fırsatı bulduklarını söyledi.

Türkiye'nin yetiştirdiği en büyük fotoğraf sanatçılarından Ara Güler'in İstanbul fotoğraflarından oluşan sergisinin açılışını yaptığını aktaran Erdoğan, bu yıl genel kurul görüşmelerinin yoksulluğun giderilmesi, kaliteli eğitim, iklim eylemi ve kapsayıcılık için çok taraflı gayretlerin canlandırılması temasıyla yapıldığını hatırlattı.

Erdoğan, İklim Eylemi Zirvesiyle, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Zirvesi Liderler diyaloğuna da katıldığını anlattı.

BM Genel Kurulu'na hitap ettiğini belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Konuşmamızda, küresel adaletsizliğin sembolleştiği Filistin, Arakan, Suriye, mülteci krizi ve göç gibi konularda ülkemizin tutumunu aktardım. İslam düşmanlığının ve kültürel ırkçılığın küresel barış için arz ettiği tehdide dikkati çektim. New York'ta bulunduğum süre zarfında BM Genel Sekreteri'nin yanında çeşitli devlet ve hükümet başkanlarıyla ikili görüşmelerde bulundum."

Ayrıca üst düzey görüşmeler de gerçekleştirdiğini hatırlatan Erdoğan, BM 75'inci Genel Kurul Başkanlığı görevine Volkan Bozkır'ın adaylığını takdim ettiğini dile getirdi.

"Temasların verimli geçtiğine inanıyorum"

Erdoğan, Türkiye-Malezya-Pakistan Üçlü Zirvesi'nde bölgede neler yılabileceği, özellikle Kudüs, İslamofobiya gibi hassas konular üzerinde ne gibi çalışmalar yapılabileceği konularını görüşme fırsatı bulduklarını aktardı.

Türkiye'nin "Nefret söylemiyle mücadele" konulu üst düzeyli etkinliğe ev sahipliği yaptığını vurgulayan Erdoğan, ekonomi alanındaki temasları çerçevesinde Türkiye Yatırım Konferansı'na katıldığını bildirdi.

ABD ziyareti kapsamında medya kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldiğini de kaydeden Erdoğan, heyette yer alan bakanlar, milletvekillerinin de Genel Kurul marjında tertiplenen veya Amerikalı kuruluşlarla düzenlenen çok sayıda toplantıya iştirak ettiği bilgisini verdi.

Son olarak Türk Amerikan İş Konseyi'nin toplantısıyla dün akşam bu ziyaretini noktaladığına işaret eden Erdoğan, "BM Genel Kurul genel görüşmelerine iştirakimin ve bu kapsamda gerçekleştirdiğim temasların verimli geçtiğine inanıyorum." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Politika

Birleşmiş Milletler Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title