Haberler

Erdoğan'dan Baykal'a Gönderme: "Dini Sayın Baykal Kadar Bilemem"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Din Konusunda CHP Lideri Deniz Baykal'ın İlginç Açıklamalar Yaptığını Belirtirken, Baykal'ın Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Açıklamalarını Dinlemesi Gerektiğini Söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, din konusunda CHP lideri Deniz Baykal'ın ilginç açıklamalar yaptığını belirtirken, Baykal'ın Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açıklamalarını dinlemesi gerektiğini söyledi.

ATV'de yayınlanan "Gündem" programına katılan Başbakan Erdoğan, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Erdoğan, laiklik üzerinden geçinen kişiler olduğunu ileri sürerken, "Laiklik üzerinden geçinmesinler. Laiklik tüm inançlara saygı duymaktır. Eşit mesafede olmaktır" dedi. Erdoğan, din konusunda birçok kişinin açıklamalarda bulunduğunu, buna karşın Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yaptığı açıklamalara kimsenin "kulak asmadığı" söyledi. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, din konusunda ilginç açıklamalarda bulunduğunu hatırlatan Erdoğan, "Başta sayın Baykal olmak üzere tüm parti başkanlarının Din İşleri Yüksek Kurulu'nun yaptığı açıklamaları dinlemesini öneriyorum. Böyle açıklamaları ben yapsam ertesi gün gazetelerde nasıl çıkar. Önüne gelen bu konuda konuşmamalı. Ama Sayın Baykal kadar bu işleri bilemem. Sayın Baykal çok iyi konuşuyor" dedi.

-"PROVOKATİF EYLEMLERDEN KORKUYORUZ"-

Erdoğan, türban meselesi ile ilgili olarak provokatif eylemlerin yapılmasından korktuklarının da altını çizerken, "Provokatif eylem olabilir, bu eylemlere karşı lütfen uyanık olalım. Bazı gruplar bu tür hazırlıkları yapıyorlar" dedi. Erdoğan, kendileri için başı açık, başı kapalı ayrımı olmadığını ifade ederken, bu tür bir havanın oluşturulmaya çalışıldığını söyledi. Erdoğan, "Aynı aile içeresinde başı açık da var kapalı da. AKP&de başı açık ve kapalı olan arkadaşlarımız var. Ama beraber yaşıyoruz beraber mücadele veriyoruz" dedi.(ANKA)

(ONR/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title