Haberler

Erdoğan'dan AK Parti Teşkilatına Seçim Mesajı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Tüm Teşkilatların, Ana Kademelerden Kadın ve Gençlik Kollarına Kadar İstanbul'un Tüm İlçe ve Beldelerinde Bugünden Kasım Ayına Kadar Ev Ev Dolaşarak Çalışmalarını Yoğunlaştırmalarını" İstedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "tüm teşkilatların, ana kademelerden kadın ve gençlik kollarına kadar İstanbul'un tüm ilçe ve beldelerinde bugünden Kasım ayına kadar ev ev dolaşarak çalışmalarını yoğunlaştırmalarını" istedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığınca Feshane Kültür Merkezi'nde düzenlenen bayramlaşma töreninde konuşan Erdoğan, Türkiye'nin 21. asrın ilk çeyreğine damgasını vuran bir ülke olacağını, şu anda yakaladıkları ivme ve 2012 yılı için koydukları hedefin de herhangi bir şüpheye yer bırakmayacak kadar kendilerinde öz güven tesis ettiğini belirtti. Erdoğan, şunları kaydetti:

''Bu yıl seçim yılı... Bu seçim yılına girerken bizler yeni projelerimizi açıkladığımızda inanıyorum ki belli çevreler rahatsız olurken, AK Parti iktidarına güvenini yenilemeye hazırlanan milletimiz de bizlerle beraber bu yolculukta daha kararlı şekilde yoluna devam edecek. Burada teşkilata düşen çok önemli görev var. Benim sizlere vereceğim mesaj şudur: Birçok şeyler söylenebilir. Maalesef bizim kendi ahlaki değerlerimize uymayan şeyler konuşulabilir. Bunu aşanlar olabilir ama biz bunları hiçbir zaman aşmayacak, tam aksine o ahlak, edep çerçevesi içinde yolumuza devam edeceğiz. Çünkü biz şunu biliyoruz ki pislik pislikle temizlenmez. Bu hassasiyetimizi her zaman korumaya mecburuz. Biz yine sabırlı olmalıyız. Sabır bizim en önemli zenginliğimiz.''

Başbakan Erdoğan, konuşmasında, ana muhalefet partisi CHP'yi de şu sözlerle eleştirdi:

''Öbür tarafta bu ülkenin yıllanmışı durumunda olan bir CHP var. Sorduğunuz zaman hemen söyledikleri laf şu: 'Cumhuriyeti biz kurduk'... Sevsinler seni... Nasıl kuruyorsun Cumhuriyeti? Cumhuriyet bir kişinin, bir topluluğun, bir kurumun malı değil ki! Cumhuriyet, cumhurun, halkın kurumsallaşmasıdır, senin değil. Onun için kalkıp da bunu kendine mal etme. Zaten bu sana ait bir şey olmuş olsaydı bunun patent hakkı sana ait olurdu. Kimse de senin elinden alamazdı. Bu ülkede tek partili dönemi koyun bir kenara, çok partili dönemde hiç CHP'nin tek başına iktidar olduğunu gördünüz mü? Niye? Çünkü millet inanmıyor, güvenmiyor. Tek başına iktidar vermez buna, vermiyor.''

Başbakan Erdoğan, muhalefetin akşam yattığında farklı, sabah kalktığında farklı konuştuğunu, onun için de halkın güvenmediğini savunarak, ''Bu milletin değerleriyle oynadılar. Hala oynamaya devam ediyorlar. Onun için milletimiz onlara güvenmez. Milletin kutsallarıyla oynadılar. Bu millet bunlara güvenmez'' dedi.

Bir yere bir genel müdür atamak istediklerinde evine birilerinin gidip kapıcısına o kişiyi sorduğunu anlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

''Eğer 59. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti olarak bizler bu ülkede devlet yönetiminin hakkını veriyorsak, benim sevgili milletim bize 'yola devam' der. Bunun önüne kimse geçemez. Ancak başarılı değilsek o zaman da benim sevgili milletim der ki 'kusura bakmayın siz başarılı olamadınız, biz sizi alıkoyuyoruz'. Biz ona da saygı duyarız. Ama biz aynen diğerlerinin de milletimizin bu iradesine saygı duymasını istiyoruz.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title