Haberler

Erdoğan'dan 549 Milletvekiline Çağrı

Başbakan Erdoğan, Meclis'teki 549 Milletvekilinin Türkiye'deki Bölücü Terör Örgütünün Adını İlan Ederek, Buna Karşı Seferberlik İlan Etmesini İstedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'teki 549 milletvekilinin Türkiye'deki bölücü terör örgütünün adını ilan ederek, buna karşı seferberlik ilan etmesi gerektiğini söyledi.

Erdoğan, ''Her alanda her yerde bunu yapmak zorundayız. Kimse bundan gocunmamalı. Eğer terör örgütünü 'arka bahçemdir, onlar bizim kardeşlerimizdir' gibi başlıklarla yad eder, anarsanız, bu birlik ve beraberliğe gölge düşürürsünüz. Üniter yapımız üzerinde herhangi bir operasyon yapılmasına müsaade etmeyiz'' dedi.

Erdoğan, Pendik Belediyesi tarafından yaptırılan Yunus Emre Kültür Merkezi'nin açılışını yaptıktan sonra, burada partisinin Pendik İlçe Teşkilatının bayramlaşma törenine katıldı. Başbakan Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, herkesin Ramazan Bayramı'nı tebrik ederek, bu bayram, alışılmış bayram sevincinin yaşanamadığını dile getirdi.

Ramazan ayı boyunca ve bayram arifesinde 30'u aşkın şehit verildiğini hatırlatan Erdoğan, Türk milletinin şehitlik makamının ne denli yüksek bir rakam olduğunu bilen bir medeniyetin mensupları olduğunu belirterek, ''Katiller, belki 'öldürdük' diye zannederler, ama onlar çok daha diri yüksek bir makama çıkarlar'' dedi.

Erdoğan, bu olayların hiçbir zaman Türk milletini bitirmeyeceğini, tam tersi milletin azim ve kararlılığını arttırdığını vurgulayarak, bunu herkesin böyle bilmesi gerektiğini söyledi. Terörün adi bir suç gibi kısa vadeli bir operasyon olmadığını, terörle mücadelenin uzun bir yolculuk olduğuna dikkat çeken Erdoğan, bunun sadece Türkiye için değil, bütün dünya için de geçerli olduğunu kaydetti.

Başbakan Erdoğan, teröre karşı en korunaklı yerin, Amerika ve Pentagon olarak gösterildiğini, ancak terörün Pentagon'u ve ikiz kuleleri vurduğunu anımsatarak, şimdi korku bulutları sardığı için Amerika'nın bazen dost düşman demeden, ister diplomat, ister milletvekili ülkesine giren herkesi ''don gömlek'' bıraktığını, ayakkabısına varıncaya kadar çıkarttırdığını ifade etti.

-''TERÖRE KARŞI EN GÜÇLÜ SİLAH BİRLİK VE BERABERLİK''-

Türkiye'de terörle mücadelenin en güçlü silahının, ''birlik ve beraberlik, birbirine şüpheyle bakan değil, birbirine güvenle bakan toplum olduğunu'' vurgulayan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: ''Biz birbirimizi ne kadar sevebilirsek, ne kadar güvenebilirsek ve ne kadar birlik ve beraberlik içinde olabilirsek, terör desteğini o denli kaybedecektir. Bu hassasiyet Güneydoğu ve Doğu'da, bu bölgelerde her kesimde kendini gösterdi. Ne oldu? AK Parti, Güneydoğu ve Doğu'da birinci parti olarak çıktı.

Bölücü terör örgütünün başı, 'oradan beklenen neticeleri alamadığını' ifade ediyor. Şimdi bu işin siyasi yönü var, bir de terör boyutu var. Ve o siyasi boyutu, kendine mal ediyor. 'Benim suçum değil' ve bunu dillendiriyor. 'Bizim suçumuz değil'. Biz diyoruz ki, parlamento çatısı altında ortak bir mücadelenin verilmesi lazım. Burada kimse terörden nemalanmayı, terörü bir siyasi rant aracı olarak kullanmayı hedeflememeli.

Mecliste şu anda grubu olan 4 parti ve 549 milletvekili var. 549 Milletvekili bir Türkiye'de bölücü terör örgütünün adı nedir? Şudur: Bu terör örgütünü ilan ederek, buna karşı seferberlik ilan etmeli. Her alanda her yerde bunu yapmak zorundayız. Kimse bundan gocunmamalı. Eğer terör örgütünü 'arka bahçemdir, onlar bizim kardeşlerimizdir' gibi başlıklarla yad eder, anarsanız, bu birlik ve beraberliğe gölge düşürürsünüz. Üniter yapımız üzerinde herhangi bir operasyon yapılmasına müsaade etmeyiz.''

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title