Haberler

Erdoğan: Çok Koşmamız Gerekiyor, Yatarak Olmuyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Benim ve Cumhurbaşkanımızın müşterek olarak yaptığımız dış seyahate bakıyoruz. Şu son 4 yılda yaptığımız dış seyahat 23 yılın 2,3 katı. Oranlamasını yaptığımız zaman, bunu 5 ile çarpacaksınız. Yaklaşık 12 kat daha fazla bu dönem içinde seyahat yapmışız'' dedi.

Casper'ın yeni üretim tesislerinin açılış töreninde konuşan Erdoğan, göreve geldiklerinde Türkiye'nin ihracat rakamının 36 milyar dolar olduğunu söyledi.

Şirketin, birlikte çalışacağı uluslararası şirketlerle de güven tesisi için karşılıklı ziyaretler gerçekleştirmesi gerektiğinin altını çizen Erdoğan, şunları söyledi:

''Birbirlerine inanmaları, güvenmeleri ancak böyle olacak. Onları buraya getirecekler, kendileri oraya gidecekler, bunlar bu şekilde olur. Şimdi şahsen benim ve Cumhurbaşkanımızın müşterek olarak 1980'den 2003 yılına kadar yaptığımız dış seyahate bakıyoruz. Şu son 4 yılda yaptığımız dış seyahat 1980'den 2003'e kadar, yani 23 yılın 2,3 katı. Bu ne demektir? Oranlamasını yaptığımız zaman, bunu 5 ile çarpacaksınız. Yaklaşık 12 kat daha fazla bu dönem içinde seyahat yapmışız. Bu seyahatleri turistik seyahat olarak yapmıyoruz. Bunu benimle birlikte gelen gazeteciler iyi bilirler.

'Buna nasıl can dayanır' diyorlar. Çünkü bir toplantıdan çıkıp diğerine giriyoruz. Yemeklere bile zor yetişiyoruz. Niye? Çünkü bizim derdimiz var. Dertliyiz, makas açılmış. Bu makası kapamamız gerekiyor. Bu makası kapamamız için de çok koşmamız gerekiyor.

Bunlar yatarak olmuyor. Yan gel yat, ondan sonra da 'Mevlam versin'... Yok böyle bir şey. Vermez. Çalışana veriyor, koşana veriyor, üretene veriyor. İşin bereketi burada. Her yönüyle hem bilgi üreteceksin hem de alın teri dökerek ürünü meydana getireceksin. İşte Casper'da da bunu görüyoruz.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title