Haberler

Erdoğan-Coelho Ortak Basın Toplantısı

Güncelleme:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, köprü ve otoyolların özelleştirilmesine ilişkin konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, köprü ve otoyolların özelleştirilmesine ilişkin, "Bütün bakımı onarımı, tamiri her şeyi yüklenici imtiyazı alan konsorsiyum firmaya aittir. Bu konularla ilgili bunların dışında bir de fiyatlardaki artışlar tamamen enflasyon oranına endekslidir. Yani istediğim kadar zam yaparım diyemezler. Enflasyon ne ise o kadar" dedi.

Başbakan Erdoğan, Portekiz Başbakanı Pedro Passos Coelho'yla Başbakanlık Merkez Bina'da ortak basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısının sonunda gazetecilerin sorularını cevaplandıran Erdoğan, köprü ve otoyolların özelleştirilmesine ilişkin soru üzerine, "25 yıldır bu zamana kadar yapılamaz deneni yaptık. 5,72 milyar dolarla özelleştirme gerçekleşti. Bu 25 yıllığına büyük bir imtiyaz hakkının bedelidir. Bütün bakımı onarımı, tamiri her şeyi yüklenici imtiyazı alan konsorsiyum firmaya aittir. Bu konularla ilgili bunların dışında bir de fiyatlardaki artışlar tamamen enflasyon oranına endekslidir. Yani istediğim kadar zam yaparım diyemez. Enflasyon ne ise o kadar" diye konuştu.

Bunların Türkiye'nin bu değişim ve dönüşümündeki en önemli anlayış farklılıklarını oluşturduğunu ifade eden Erdoğan, "Telekom'dan sonra da en yüksek oranda böyle bir özelleştirmeyi hükümetimiz gerçekleştirmiştir" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title