Haberler

Erdoğan: "Çeteler Ülkeye İstikamet Veremez"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Millet Egemenliği Hiçbir Şekilde Vesayeti Kabul Edemez. Bu Ülkeye Artık Çeteler, Mafya, Hukuk Dışı Örgütlenmeler İstikamet Çizemez, İstikamet Veremez' Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Millet egemenliği hiçbir şekilde vesayeti kabul edemez. Bu ülkeye artık çeteler, mafya, hukuk dışı örgütlenmeler istikamet çizemez, istikamet veremez'' dedi.

Başbakan Erdoğan, ''2009 Turgut Özal Ödülleri'' töreninde yaptığı konuşmada, törende konuşan gazeteci-yazar Cengiz Çandar'ın Turgut Özal için söylediği ''son Osmanlı gibi konuştu'' sözlerine atıfta bulundu. Erdoğan, ''Bizim Balkanlar'da, Körfez'de, Kafkaslar'da, Orta Asya'da çok işimiz var. Biz boşuna bu yerlere gidip gelmiyoruz. Buralarda yapmamız gereken çok şeyler var. Çünkü, bu, bu neslin ecdadıyla buluşmasıdır. Ama istiyoruz ki gelecek kuşaklar da bizlerle birlikte ecdadıyla buluşsun. Bunu başarmamız lazım'' diye konuştu.

Gelecek nesillerin şimdiki neslin maruz kaldığı sorunlara maruz kalmaması dileğinde bulunan Başbakan Erdoğan, bu nedenle bu sorun alanlarını minimize etmek istediklerini ifade etti.

-''TERÖR BU ÜLKENİN DEĞİŞMEZ KADERİ OLAMAZ''-

Türkiye'de düşünce, din ve vicdan, teşebbüs hürriyetini merhum Özal dile getirdiğinde ve bu üç başlığın temellerin atıldığında çok kıyametler koptuğunu belirten Erdoğan, şunları söyledi:

''Bu başlayan bir süreçti. Bu süreç azimle, kararlılıkla devam ediyor. Neticede Türkiye'nin yılları, enerjisi, kaynakları heba olmasın istiyoruz. Onun için bizler de aynen merhum Özal gibi millet egemenliğinin üzerinde hiçbir güç, hiçbir kuvvet yoktur, olamaz diyoruz. Yine diyoruz ki biz millete efendi olmaya gelmedik. Biz bu milletin hizmetkarı olmaya geldik. Bizim görevimiz bu.

Milli egemenlik, milli irade artık bu ülkede artık hiçe sayılamaz. Demokrasi asla tartışma konusu yapılamaz Demokratik kazanımlardan geriye dönüş asla söz konusu olamaz. Millet egemenliği hiçbir şekilde vesayeti kabul edemez. Bu ülkeye artık çeteler, mafya, hukuk dışı örgütlenmeler istikamet çizemez, istikamet veremez. Buna böyle inanmamız lazım.

Terör bu ülkenin değişmez kaderi olamaz. İşte ilk mücadele merhum Özal ile başladı. O günden bugüne devam eden bir süreç... Terör bu ülkenin kaderi olamaz. Bu ülke genç insanlarını artık daha fazla teröre feda etmez. Bunları tüm samimiyetimle, tüm kalbimle söylüyorum. Bize bedeli her ne olursa olsun, kararlılıkla ifade ediyorum, cesaretle ifade ediyorum. Ben kaybedeyim, partim kaybetsin, yeter ki bu ülke kaybetmesin diyorum.

Başbakan Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bugün parasıyla pasaportuyla, devletiyle, devletinin gücüyle gurur duyduğunu belirterek, ''Her şeyden önemlisi bugün Türkiye artık gündemi belirlenen bir Türkiye değil, gündem belirleyen bir ülke olarak tarih sahnesinde yerini alıyor'' dedi.

Erdoğan, ''30 yıldır, 40 yıldır bu ülkenin enerjisini tüketen meseleleri ne kadar kendi haline bırakacağız? Statükoyu daha ne kadar sürdüreceğiz? Böyle gitmesinin yolu var mı, imkanı var mı?''diye konuştu.

Konuşmaların ardından, ''Turgut Özal Ödülleri''nin verilmesine geçildi. Turgut Özal Özel Ödülü, ''Türkçe'nin dünyanın çeşitli coğrafyalarında konuşulmasına sağladığı katkıdan dolayı'' AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve Türkçe Olimpiyatları Tertip Komitesi Başkanı Mehmet Sağlam'a verildi.

''Turgut Özal Bilim ve Teknolojiye Katkı Ödülü''ne ise ''eğitim hayatına yaptığı katkılardan ötürü'' İhsan Doğramacı layık görüldü. İhsan Doğramacı'nın ''rahatsız'' olması nedeniyle ödülü oğlu Bilkent Üniversitesi Rektörü Ali Doğramacı aldı.

''Turgut Özal Ekonomi Ödülü'' ise TOBB adına Rifat Hisarcıklıoğlu'na verildi.

Kaynak: AA / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title