Haberler

Erdoğan-büyükanıt Tartışmasına Milletvekilleri de Katıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt arasında Kuzey Irak'taki Kürt grupların liderleri ile görüşme konusunda yaşanan "kişisel-kurumsal" polemiğine milletvekilleri de katıldı. AKP, "son sözü hükümetin söyleyeceği" yönünde görüş bildirirken, CHP, Başbakan Erdoğan'ı "cehaletle" suçladı. Anavatan Partisi, Başbakan'ın "devlet tecrübesinin eksikliğini" iddia etti.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt'ın "Kuzey Irak'taki Kürt liderlerle görüşülmesine" karşı çıkmasını Başbakan Erdoğan'ın "Büyükanıt'ın kişisel görüşü" olarak değerlendirmesi, ardından Genelkurmay Başkanlığı'ndan "Büyükanıt'ın görüşleri TSK'nın kurumsal görüşüdür" şeklinde yazılı açıklama yapılması ile başlayan polemiğe TBMM'den farklı tepkiler geldi. Milletvekilleri, ANKA'ya tartışmayla ilgili olarak şu açıklamaları yaptı:

CEHALET

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol:

"4.5 yıldır Başbakanlık yapmış bir kişinin Genelkurmay Başkanı'nın beyanlarının elbette Silahlı Kuvvetler'in kurumsal görüşü olduğunu bilmesi lazım. Bilmiyorsa bu cehalet affedilemez. Bilerek söylenmiş ise, bu güç dönemde hükümet ve Silahlı Kuvvetler arasında kaos yaratma amacına dönük bir çaba olarak görülür. Bunun da affedilir yanı yoktur."

BAŞBAKAN'IN BASİRETSİZLİĞİ

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart:

"Başbakan'ın kamu yönetimi anlayışındaki basiretsizliği ve öngörüsüzlüğü bunun yanında kurumsal çatışmanın alt yapısını hazırlayan niteliksiz yaklaşımlarını yaşıyoruz. Böylesine kritik dönemde bu tarz olayların gelişmesi Türkiye'deki siyasi kadroların ehliyetsizliğini gösteren yeni bir örnek olmuştur. Bunun da kamuoyu tarafından gözlemlenmesi ve değerlendirilmesi gerekir. Türkiye'yi ne kadar kritik bir sürecin beklediğinin kamuoyu tarafından gözlemlenmesi gerekir. Bu anlayışın, cumhurbaşkanı olmasının yaratacağı vahim sonuçlarına kamuoyunun dikkati çekmek istiyorum."

AKP: SON SÖZÜ HÜKÜMET SÖYLER

AKP Amasya Milletvekili Hazma Albayrak:

"AKP'nin, kimseyle kavgası yok. Biz, birilerini seviyorsak bu bizimle aynı görüşleri taşıdığı için değil, bize ters düştüğü içindir. AKP'nin önceliği kendisiyle aynı fikirlerde olanlar değil, AKP'nin önceliği kendisiyle ters düşenlerdir.

Milli Güvenlik Kurulu'nun, kurumsal açıklama bildirgesinde 'Hükümet son yetkilidir' denmiş ve yerini almıştır. Önemli olan budur, bunun tartışmaya açılması bile çok üzücü. Yani bildirgede, 'temsil kabiliyeti hükümettir' denilmiştir. Buna da katılmamak mümkün değil. Şu an da Türkiye Cumhuriyeti'nin başında bu hükümet var. Sayın Başbakan, o sözleri sadece, Türk Silahlı Kuvvetler için söylememiştir. Genel anlamda söylemiştir. Milli Güvenlik Kurulu'nda da hükümetin bu konuda yetkili olduğu karara bağlanmıştır. Yasama, yargı ve sivil toplum örgütleriyle her zaman aynı fikirleri taşımak zorunda değiliz. Bunun gündemden düşmesi lazım. Başbakan'ın sözleri yanlış anlaşıldı. Silahlı Kuvvetleri gündeme getirmiş gibi algılandı. Herkes her şeyi söyleyebilir ama son söz hükümetindir. Bunu artık anlamak lazım."

ANAVATAN: DEVLET BİLGİSİ YOK

Anavatan Partisi Malatya Milletvekili, Grup Başkanvekili Süleyman Sarıbaş:

"Başbakan'ın devlet tecrübesi eksikliği var. Genelkurmay başkanları şahsi konuşmazlar. Her zaman da konuşmazlar ama, konuşunca kurum adına konuşurlar. Genelkurmay başkanları kurumsal kimlik adına konuşmuşlardır. Başbakan'ın devlet bilgisinin eksikliğine veriyorum." (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title