Haberler

Erdoğan: Büyük İttifakı Bölücü Örgütün Güdümündeki Partiyle Yaptılar

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun asıl ittifak yaptığı partiyi gizlediğini ifade ederek, "Halbuki asıl büyük ittifakı bölücü örgütün güdümündeki partiyle yaptılar. Nereden mi biliyoruz? Kandil'deki terör baronlarının yaptıkları açıklamalardan biliyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Keçiören'de düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Törende AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, Keçiören Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok ve çok sayıda AK Partili hazır bulundu. Törende alanda toplananlara hitap eden Erdoğan, Keçiören Subayevleri'nde oturduğu yılları anımsatarak, "Keçiören'in bizim gönül dünyamızda ayrı bir yeri var. Komşuluk, tıpkı mektep arkadaşlığı, asker arkadaşlığı, mesai arkadaşlığı gibi ömür boyu sürecek dostlukların vesilesidir. Biz de bu ilçemizde oturduğumuz yıllar boyunca tıpkı daha önce Kasımpaşa'da, Üsküdar'da olduğu gibi gerçekten çok samimi bir komşuluk atmosferi içinde yaşadık" dedi.

'BU TERÖRÜ ESTİRENLERE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ'

Son günlerde Türkiye'de bazı sebze fiyatlarında yaşanan artış ile bir oyun oynanmaya başlandığını belirten Erdoğan, "Bu bir terör estirmeydi. Bu teröre karşı nasıl Gabar'da, Cudi'de, Tendürek'te nasıl inlerine girdiysek, şimdi belediyelerimiz vasıtasıyla tanzim satışlar, semt pazarlarını kurduk. Ankara-İstanbul başta olmak üzere bugün itibariyle ucuz ürünü satmaya başladık. Şu anda Ankara'da Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın riyasetinde bu çalışmalar başladı. Fiyatlar neredeyse yarı yarıya inmiş vaziyette. Halk ekmekte nasıl ucuz ekmeği biz vatandaşımızın evine verdiysek, şimdi de sebzede, meyvede, her türlü üründe, bunlarla da kalmayacağız temizlik malzemelerinde de buna gideceğiz. Böylece benim vatandaşım Ayşe kardeşim, Fatma kardeşim, Ahmet'im, Mehmet'im bu ucuzluktan en ideal şekilde istifade etmiş olacak. Oyunu hep beraber bozacağız, bu terörü estirenlere müsaade etmeyeceğiz. Ticaret Bakanlığı'mız hallere teftiş için elemanlar gönderdi, onları dövmeye kalktılar. Niye, ruhlarında sıkıntı var" diye konuştu.

'BÜYÜKŞEHİRDE ÖZHASEKİ KARDEŞİMİZLE BERABER YOLA DEVAM EDECEĞİZ'

Belediyeciliğin AK Parti'nin işi olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: "Keçiören'de evelallah Turgut Altınok kardeşimle sandıkları patlatacağız. Ardından büyükşehirde 5 dönem Kayseri'yi yönetmiş olan, daha sonra milletvekilimiz olan, ardından kendisiyle Çevre Şehircilik Bakanı olarak ki, o da biliyorsunuz azami yerel yöneticiliğin bir üst zirvesidir. Çevre Şehircilik Bakanı olan Mehmet Özhaseki kardeşimizle de büyükşehri yöneteceğiz. Dolayısıyla büyükşehirde Özhaseki, Keçiören'de Altınok kardeşimizle beraber yola devam edeceğiz. Hazır mıyız? Kapı, kapı dolaşmaya var mıyız? 31 Mart akşamı bu ikiliyi birbirinden ayırmayacaksınız. Yeter mi, yetmez. Ankara'nın tüm ilçeleriyle büyükşehrimizi bütünleştireceğiz. Ankara inşallah çok daha ileri bir belediyeciliği görmüş olsun. Geçmişte defalarca deneyip başaramamış bir şahsı yeniden bu CHP sahneye sürdü."

'PAZARA  KADAR DEĞİL, İNŞALLAH MEZARA KADAR YÜRÜYECEĞİZ'

Vatandaşlara, 'CHP kiminle el ele, kol kola' sorusunu yönelten Erdoğan, şunları söyledi: "Kandil'in desteklediği HDP'ye, İYİ Parti, Saadet ve FETO bunlarla el ele yürüyor. Bunların zillet ittifakı var, bunların illet ittifakı var. Bizim de Cumhur İttifakı'mız var. Cumhur İttifak'ımızın özelliği var. Bize 15 Temmuz darbe girişiminde bulunanlara karşı bütünleştik. Orada CHP var mıydı? Yoktu. Orada HDP var mıydı? Yoktu. Orada diğerleri var mıydı? Yoktu. Bu kardeşiniz gecenin saat 01.15'inde Atatürk Havalimanı'na indiğinde milletiyle iç içeydi. Fakat 23.15'te de meğerse Bay Kemal oraya gelmiş, tankların koruması altında oradan ayrılarak Bakırköy Belediyesi'ne gitmiş. Sonra da, 'bana da haber verseydiler gelirdim' diyor. Yüz binler, milyonlar meydanlara dökülmüş, sen hala 'bana da haber verseydiler' diyorsun. Özel sipariş mi gerekiyor? Bu vatan meselesi. Milliyetperverlik, terörizme karşı bir mücadele. Nitekim 7 Ağustos'ta kendisini davet ettik, Cuma akşamına kadar bize cevap vermedi. Gelemeyeceğini söylediler. En son herhalde baskılara dayanamadı Cuma akşamı geleceğini bildirdiler. Fakat ondan sonra da bizim o birlik beraberlik o 'Yenikapı Ruhu' dediğimiz olaya tahammül edemedi, ayrıldı. Zaten bizlerle beraber olamazdı. Şimdi biz azami müştereklerimizin olduğu Cumhur İttifakı'yla bu yolda yürüyoruz ve yürüyeceğiz. Pazara  kadar değil, inşallah mezara kadar yürüyeceğiz."

'ANKARA ADAY DİYE ÖNE SÜRÜLEN PROJEYİ EVİNE GERİ GÖNDERECEKTİR'

Erdoğan, Ankaralıların siyaset mühendisliğine prim vermeyeceğini söyleyerek, "Başkentliler lafa değil icraata, vizyona, birikime, tecrübeye, ehliyete bakar. Bunların hepsi de Mehmet Özhaseki kardeşimi tarif eden vasıflardır. Altınok kardeşimi tarif eden vasıflardır. Ankaralı kardeşlerimizin karşısına mecburiyetle değil memnuniyetle oy vereceği; verdiği her oyun karşılığını hizmet, yatırım, icraat olarak alacağı bir aday çıkardık. Bu adaylarla belediye hizmetlerinde çıtayı daha yükseğe çıkarmak için Ankaralıların desteğine talibiz. Bizim bildiğimiz, tanıdığımız, 17 yıldır içinde yaşadığımız Ankara, aday diye öne sürülen projeyi 31 Mart'tan sonra bir kez daha evine geri gönderecektir" şeklinde konuştu.

'ŞU ANDA BİZİM IMF İLE HERHANGİ BİR İŞİMİZ YOK'

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun asıl ittifak yaptığı partiyi gizlediğini ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Asıl büyük ittifak içinde olduğu parti ve onun arkasındaki örgütü, bölücü terör örgütünü gizliyor. Halbuki asıl büyük ittifakı bölücü örgütün güdümündeki partiyle yaptılar. Nereden mi biliyoruz? Kandil'deki terör baronlarının yaptıkları açıklamalardan biliyoruz. Bu zat çözüm üretmekten bahsediyor. Halbuki hem Türkiye'de hem de yapılan tartışmalardan anlıyoruz ki partisinin çözmesi gereken en büyük sorun kendisi olmuş haberi yok. Türkiye'nin tefecilere teslim edildiğinden söz ediyor. ya dünyadaki en büyük tefeci IMF'dir. Bu ülkede IMF ile ilk anlaşmayı CHP yapmıştır. Bu ülkede IMF ile en büyük çaplı anlaşmayı yine aynı kafadaki ekip yapmıştır. Bu ülkeyi senelerce IMF kapılarına kim süründürmüştür? CHP süründürmüştür. Türkiye'yi IMF cenderesinden kim kurtarmıştır? Biz kurtardık biz. İktidara geldiğimizde IMF'ye olan borç 23.5 milyar dolardı. Bunu biz kucağımızda bulduk. Hem dünyanın en büyük yatırımlarını gerçekleştirdik, hem bu borcu ödedik. 2013 yılı Mayıs ayında IMF defterini kapattık. Biz buyuz. Şu anda bizim IMF ile herhangi bir işimiz yok. Onlar bizden borç istediler. CHP'nin söylediklerine bakacak olursak, şayet ülke yönetimini ele geçirirlerse ilk yapacakları iş Türkiye'yi yeniden IMF'ye teslim etmek olacak."

'CHP İŞ BANKASI'NIN YÜZDE 28.5 ORTAĞIDIR'

CHP'nin Atatürk'ün mirasını amacı dışına kullanmakta ısrar ettiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünyada banka hissedarı tek parti olma sıfatı CHP'nin bu işlere yatkınlığını biliyoruz. Nedir? İş Bankası'nın yüzde 28.5 gibi CHP ortağıdır. Böyle bir şey yok. 'Biz oradan para almıyoruz ki' diyor. 4 tane yönetim kurulu üyen var, o üyeler orada ne yapıyor? Belli değil. Ama onu da Gazi'ye uygun olarak atacağız adımları ve bu hisseyi Hazine'ye er veya geç devredeceğiz. Konu CHP olunca demokrasilerde asla yeri olmayan parti-banka ilişkisine bile kılıf bulanlar, ülkemizin IMF'ye teslimini de alkışla karşılayacaklardır. Böyle bir durumda bırakınız sebze-meyve fiyatlarındaki yükselişi, Türkiye'nin tüm sanayisini, ticaretini, tarımını, ihracatını çökertecek adımlar ardı ardına gelecektir. Ülke olarak bunların hepsini de geçmişte yaşadık" dedi.

'BİZ BU ADIMLARI ATARIZ'

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun Sakarya Arifiye'deki tank palet fabrikasının yabancılara satıldığı yönündeki ifadelerini ele alan Erdoğan, "Üstelik de yabancılara satmamızdan bahsediyor. Eline diline dursun be. Böyle bir satış söz konusu değil. Sadece Katar ve Türk ortaklığı yüzde 50-50 olmak üzere. Buranın işletmesini 25 yıllığına biz bu oluşuma devrettik. Bu oluşum buraya yaklaşık 40-50 milyon dolar da yatırım yapacak. Devlet bunu yürütemiyorsa ve burada daha başarılı adımlar atmamız gerekiyorsa biz bu adımları atarız" diye konuştu.

- Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye Ankara Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title