Haberler

Erdoğan: Paralel Devlete Müsaade Asla Olmayacaktır

Güncelleme:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti devleti içerisinde paralel devlete müsaade asla olmayacaktır." dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti devleti içerisinde paralel devlete müsaade asla olmayacaktır. Kimse böyle bir hayalin içinde olmasın, karşılarında bizi bulurlar ve gereken dersi alırlar" dedi.

Erdoğan, Belediye Meydanı'ndaki mitingde halka hitap etti.

İktidara geldiklerinde Türkiye'nin milli gelirinin 230 milyar dolar olduğunu dile getiren Erdoğan, bunun üzerine 570 milyar dolar ilave ettiklerini, ihracatı 36 milyar dolardan 152 milyar dolara çıkardıklarını belirtti.

Göreve geldiklerinde devletin 100 lirasının 73 lirasının borç olduğunu, bunu 35 liraya düşürdüklerini anlatan Erdoğan, borçlanırken yüzde 63 faiz verildiğini, faizi tek haneli rakamlara düşürdüklerini, reel faizi de yüzde 2'ye indirdiklerini kaydetti.

Enflasyonun yüzde 30 olduğunu, şimdi yüzde 8'e düştüğünü belirten Erdoğan, 2013'ün rakamlarına göre Türkiye'de işsizliğin 9,7 ile birçok Avrupa ülkesinden iyi durumda olduğunu söyledi.

İşçi ve memurdan 13,5 milyar görev zararı kesildiğini hatırlatan Erdoğan, devletin işçiye, memura olan borcunu kendilerinin ödediğini belirtti. 30 Mart'ta bunun hesabının sorulması gerektiğini ifade ederek "Çünkü CHP de kesti, MHP de kesti, diğerleri de kesti" diye konuştu.

Konut edindirme yardımı kapsamında da 3,5 milyar lira kesinti yapıldığını anımsatan Erdoğan, bunu da kendilerinin ödediğini hatırlattı.

İktidara geldiklerinde üniversite öğrencilerinin 45 lira burs aldığını, bu miktarı 500 liraya çıkardıklarını kaydeden Erdoğan, bütün öğrencilere ücretsiz kitap, tablet bilgisayar dağıttıklarını, 76 üniversitenin yanına 99 üniversite daha ilave ettiklerini dile getirerek bugün her ilde bir üniversite bulunduğuna dikkati çekti.

Malatya'nın modern bir şehir haline geldiğini, doğalgaz getirdiklerini, Beyler Deresi'nin bugünkü halini aldığını söyleyen Erdoğan, Malatya'nın büyükşehir olmasıyla nedeniyle daha farklı hizmet alacağını vurguladı.

CHP'nin, Malatya'nın büyükşehir olmasına karşı çıktığını ifade eden Erdoğan, "Şimdi bunlar hangi yüzleMalatya'ya gelecek de biz büyükşehir belediyeciliğini daha iyi yaparız diyecek? Ne anlarsın sen büyükşehir belediyeciliğinden? Bunların eline üç tane koyun ver, kaybedip gelirler. Kılıçdaroğlu da Bahçelisi de inanın anlamazlar bu işten" diye konuştu.

-"Sen kimsin Kılıçdaroğlu?"-

İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı yaptığını hatırlatan Erdoğan, CHP'den aldıkları İstanbul'da su sıkıntısının yaşandığını, çöp dağları ve hava kirliliğinin bulunduğunu, bu sorunları bir senede çözdüğünü aktardı.

Malatya ile gurur duyduğunu belirten Erdoğan, "Malatya bizi hiçbir zaman yalnız koymadı. Her zaman bizimle beraber oldu. Evelallah şimdi de 30 Mart'ta çok daha güçlü bir şekilde yürüyeceğiz. Hiç şüphem yok. Daha iyi daha güzel olacak, hiç şüphe etmiyorum" değerlendirmesini yaptı.

"Rabia" işareti yapan Erdoğan, muhalefetin genel başkanlarının da aynı işareti yapmaya başladığını belirterek "tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet" vurgusu yaptı.

Çocuklarını bayrak sevgisiyle büyüttüğünü bildiren Erdoğan, "Sen kimsin Kılıçdaroğlu? Kimsin? Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Duydum ki Kılıçdaroğlu bunu da öğrenmiş. Gelişme var gelişme. İlginç" ifadesini kullandı.

-"Hedefi yakalıyoruz"-

"Bizim için İzmir neyse Ağrı da odur, bizim için Sinop neyse Hatay'da odur" diyen Erdoğan, "Ayrım olmadan, ne vatandaşlarımızın arasında etnik milliyetçilik yapacağız ne de bölgeler arasında bölgesel milliyetçilik yapacağız... Yapmayacağız" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti devleti içerisinde paralel devlete müsaade asla olmayacaktır. Kimse böyle bir hayalin içinde olmasın, karşılarında bizi bulurlar ve gereken dersi alırlar" dedi.

Konuşmasının sonunda Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve AK Parti adayı Ahmet Çakır'ı yanına çağıran Erdoğan, Malatya'nın 750 bin nüfusun üzerine çıkarak büyükşehir olduğunu, Çakır'ın, şehrin tüm mülki sınırlarına hizmet götüreceğini dile getirdi.

Erdoğan, şunları belirtti:

"Bu can bu tende oldukça, biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Onun için daima millet daima hizmet. Büyük medeniyet yolunda üç hedefimiz var: İnsan, demokrasi, şehir. Önce insan diyoruz. Demokrasi mücadelesinde hedefi yakalıyoruz ve modern şehirleri inşa ediyoruz."

Mitinge, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit de katıldı.

(Bitti)

-ak parti malatya mitingi

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Emine Erdoğan Ak Parti Malatya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title