Haberler

Erdoğan, Borçka Barajını Hizmete Açtı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Borçka Barajı ve Hidroelektrik Santralini Düzenlenen Törenle Hizmete Açtı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Borçka Barajı ve Hidroelektrik Santralini düzenlenen törenle hizmete açtı.

Erdoğan, konuşmasında, Çoruh Nehri'nin yalnız Türkiye'nin değil, dünyanın en hızlı akan nehirlerinden biri olduğunu belirterek, ikinci altın gerdanlığını taktıklarını ifade etti.

Enerjinin hayatın sürdürülebilmesi ve ekonomi açısından önemli olduğuna işaret eden Erdoğan, enerjinin son dönemlerde öne çıkan konulardan biri olduğunu söyledi.

Türkiye'de kişi başına düşen yıllık elektrik enerjisi tüketiminin dünya ortalamasının altında olduğuna işaret eden Erdoğan, "Ancak öyle görünüyor ki mevcut büyüme perspektifimize göre elektrik tüketimimiz ve dolayısıyla elektrik ihtiyacımız önümüzdeki dönemde de fazlasıyla artacaktır. Eğer gereği bugünden yapılmaya başlanmazsa bu sene enerji açığı hepimizin başını ağrıtır. Onun için de tedbirlerimizi hızla alıyoruz. Hükümet olarak enerji üretimine özel bir önem veriyoruz" dedi.

Erdoğan, bugün itibarıyla Türkiye'de işletilen hidroelektrik santrali sayısının 138 olduğunu anımsatarak,bu santrallerin yıllık ortalama 46 milyar kilowatt saat üretim kapasitesine sahip olduğunu söyledi.

Bu kapasitenin Türkiye'nin potansiyelinin yüzde 36'sına karşılık geldiğini bildiren Başbakan Erdoğan, ''Yani Türkiye elindeki potansiyelin yüzde 64'lük kısmını hala kullanamamaktadır. Kullanılmayan bu potansiyeli inşallah değerlendirmek için mevcutlara ilaveten tam 540 hidroelektrik santrali yapılması gerekmektedir. Bu santraller bizim için asla lüks değildir'' diye konuştu.

Erdoğan, hidroelektrik santrallerinin her birine Türkiye olarak büyük ihtiyaç duyulduğunu belirterek, Türkiye ekonomisi gibi hızlı gelişen ekonomilerde enerji kaynaklarından azami derecede yararlanmak gerektiğini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title