Haberler

Erdoğan: "Bizim Toprağımız Değerlendi"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de Gayri Menkul Sektöründe Hareketlenme ve Canlanma Yaşandığını Belirterek Zincirlikuyu'da Satılan Karayolları Arazisi ile Yarın İhaleye Çıkacak İett'nin Levent'teki Garajına Atıfta Bulunarak "Bu Rekabet Bizim Gayri Menkulün, Bizim Toprağımızın Nereye Geldiğini Çok Net Ortaya Koyuyor" Diye Konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de gayri menkul sektöründe hareketlenme ve canlanma yaşandığını belirterek Zincirlikuyu'da satılan Karayolları arazisi ve yarın ihaleye çıkacak İETT'nin Levent'teki garajına atıfta bulunarak "Bu rekabet bizim gayri menkulün, bizim toprağımızın nereye geldiğini çok net ortaya koyuyor" dedi.

Erdoğan, Marmara Gurubu Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı'nın Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlediği toplantıya katıldı. Erdoğan yaptığı konuşmada, AKP iktidarı döneminde Türkiye'nin sosyal ve ekonomik alanda geldiği noktaya değindi ve gayri menkul sektöründe son günlerde yaşanan arazi satışlarına ilişkin görüşlerini aktardı.

"PEŞKEŞ MANTIĞIYLA YAKLAŞANLAR OLMUŞTUR"

Gayri menkul satışlarıyla ilgili Türkiye'de hareketlilik ve canlanma yaşandığını kaydeden Erdoğan, Körfez sermayesi Türkiye'ye girdiği zaman bazılarda infialler oluştuğunu savundu. Erdoğan, "Bu rekabet bizim gayri menkulün, bizim toprağımızın nereye geldiğini çok net ortaya koyuyor" dedi. Serbest Pazar ekonomisinden bahsedildiği bir ortamda dünyaya açılmanın mecbur olduğunu dile getiren Erdoğan şunları söyledi:

"Hala içe kapanma mantığıyla hareket etmiş olsaydık şu anda Zincirlikuyu'daki yer Karayolları'nın araç gereçlerinin park ettiği, depolandığı yer olarak kalırdı. Devleti idare etmek bu mudur? Hangi başarılı iş adamı böyle kupon bir yeri sadece roderlerin şunların bunların park ettiği yer haline getirir. Bir de memurlarına orayı lojmanlar olarak tahsis eder. Var mı böyle bir şey? Siz devlet yönetimi olarak böyle bir adım atacaksınız. Bu adım neticesinde kimsenin beklemediği bir rakam burada ortaya çıkacak. Buna eleştirel olarak değil 'peşkeş' mantığıyla yaklaşanlar olacak."

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Levent'te bulunan İETT garajını satışa çıkardığını da hatırlatan Erdoğan, yarın yapılacak ihaleye uluslar arası kuruluşların da bulunduğu ciddi katılımcıların olduğunu kaydetti. Erdoğan, "Bu bizim arazilerimizin değerini farklı şekilde arttırıyor. Dünyayı ülkemize taşıyor" diye konuştu.

Erdoğan, 2003-2007'de Türkiye'nin uluslar arası sahnede grafiğini en yükseğe çıkardığını belirterek, Türkiye'nin bu dönemde dünya devletleri arasında kalkınma hızını arttırdığını ve ilgi odağı olduğunu söyledi. Dünya barışı ve istikrarı için Türkiye'nin bir çok girişimde bulunduğunu anlatan Erdoğan, "Türkiye'nin dargın olduğu, görüşmediği, kavgalı olduğu Ermenistan hariç, bir komşu ülke kalmamıştır" diye konuştu. Erdoğan, aynı dönemde Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Suriye ve İran ile ilişkilerin ele alındığını vurgulayarak, "Türkiye etrafında öcüler üreterek hiçbir mesafe kaydedememiş, bunu gördük. Bundan ders almamız gerekir" dedi.

Konuşmasında AB sürecine de değinen Erdoğan, Türkiye'nin AB'ye tam üyelik için bütünüyle çalışmasının dünyanın diğer ülkelerine sırtını dönmesini gerektirmeyeceği ifade etti. Üyelik sürecinde Türkiye'nin karşılaştığı siyasi yaklaşımlara değinen Başbakan Erdoğan, kendi iç kaygılarını AB'ye taşıyan dış aktörlerin bulunduğunu dile getirdi. Erdoğan, "Herkes aldığı kararın, attığı adımın nerelere gideceğini ince ince hesap etmek durumunda. Birilerinin arzularının, heveslerinin peşine takılıp Türkiye'ye set çekmeye çalışanlar döner kendilerine de zarar verirler" diye konuştu.

Erdoğan, Türkiye'nin doğu ile batı arasındaki diyaloğun geliştirilmesindeki önemine de değinerek, "Er veya geç doğu ile batının birbirini anlamasını Türkiye sağlayacaktır" dedi. Erdoğan, mevcut üyeleri içinde Türkiye'den daha geri ve mukayese edilemeyecek ülkelerin bulunduğuna dikkat çekti.

Marmara Gurubu'nun toplantısına, aralarında gazetecilerin, akademisyenlerin ve işadamlarının bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title