Haberler

Erdoğan: 'Bir Siyasi Kriz Doğurma Gayretleri Var"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Şu anda bir siyasi kriz doğurma gayretleri var. Fakat iktidar bu noktada sağlam duruyor'' dedi.

Balkan ülkelerine gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Atatürk Havalimanı'nda soruları yanıtlayan Erdoğan, siyasi kriz olduğu düşüncesine katılmadığını ifade etti. Demokrasi içinde müsademeyi efkarın (fikir çatışması) her zaman olacağını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

''Neresidir bunun yeri; Parlamento'dur. Burada kalkıp önüne gelen, iktidara bir fatura kesmeye kalkıyor. Bize niye fatura kesiyor ki herkes? Türkiye iyiye gittiği için mi kesiyor? Dünyada bu kadar ekonomik kriz var ciddi manada. Bütün bu ekonomik krizlere şu anda tahammül eden, ona dayanabilen bir Türkiye var. Niçin 2000-2001'i, onun öncesini hiç düşünmüyoruz? Onu bir aklınıza getirin. 90'lı yılları şöyle bir aklınıza getirin. O günlerin Türkiye'si yok. Fakat şu anda bir siyasi krizi doğurma gayretleri var. Fakat iktidar bu noktada sağlam duruyor ve sağlıklı bir Parlamento yapısı var. Bu sağlıklı Parlamento yapısına gölge düşürme gayreti içinde olanlar var. Bu yanlıştır. Bu tür şeylere girmenin bir anlamı yok. Yani sandıkta demokratik mücadele içerisinde AK Parti'yi alt edemeyenler, başka yollarla alt etmenin gayreti içerisine giriyorlar, olayın aslı budur.''

Erdoğan, CHP lideri Baykal ve diğer muhalefet parti liderleri ile görüşme programı olup olmadığı sorusuna, çeşitli toplantılarda Baykal ile görüşmelerinin olduğunu söyledi. En son CHP Genel Merkezi'nin açılışında Baykal'ı bizzat ziyaret ettiğini anımsatan Erdoğan, ''Değişik toplantılarda ayak üstü görüşmelerimiz oluyor. Bunun yanında bizim Grup Başkanvekillerimiz Parti olarak sürekli görüşmelerini yapıyorlar. Bir 12 Eylül veya 80 öncesi durumların bizim durumumuzla benzer olduğunu ifade etmek yanlıştır diye düşünüyorum'' dedi.

Erdoğan, "Ergenekon soruşturması konusunda uzlaşı tarafının kim olduğu?" sorusunu ise şöyle yanıtladı:

''İktidarlar ne için vardır? Biz gelirken ne dedik? 'Yolsuzluklarla, çetelerle, mafyayla mücadele' dedik. Şimdi ben samimiyetle soruyorum, aklı selim olan tüm milletime hatırlatıyorum; hiçbir dönemde çetelerle, mafyayla, hükümetlerin böyle bir mücadelesi olmuş mudur? Bu mücadeleden tabii ki rahatsız olanlar var. Çünkü yıllar yılı bu ülkede bu tezgah böyle çalışmış. Şimdi buna kurban arıyorlar. Ama bu mücadele sonuna kadar devam edecek. Bundan rahatsız olanlar varsa, olabilir. Bu konulardan geri atmak düşünülüyorsa, kusura bakmasınlar. Onun için diyorum 'somut neyse, bunu söylesinler'. Bizim böyle bir niyetimiz yok.''

''Seçimlerde AK Parti'ye oy veren 16,5 milyon insan, kapatma davasının sonucunun ne olacağını merak ediyor. Bu konuda halka bir mesajınız var mı?'' sorusu üzerine Erdoğan, bu konuya zaman zaman cevap verdiğini ifade ederek, ''16,5 milyon insanın oy verdiği AK Parti noktasında şu anda Sayın Başsavcı'nın açmış olduğu bir dava var. Bu konu ile ilgili olarak da en isabetli kararı şüphesiz ki Anayasa Mahkemesi verecektir. Benim şimdi burada herhangi bir karar vermem yanlış olur'' diye konuştu.

Bu konudaki siyasi değerlendirmesini de bir kaç kez yaptığını anımsatan Erdoğan, tekrar bir siyasi değerlendirme içerisine girmeyi gereksiz bulduğunu, başından beri söylediği sözlerin arkasında olduğunu söyledi.

Erdoğan, bir gazetecinin, ''Cumhurbaşkanı nezdinde sizin de bir görüşmeniz olacak mı?'' sorusunu yanıtlarken Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile rutin ve zaman zaman da rutin dışı görüşmeleri olduğunu kaydetti. Erdoğan, ''4 gündür zaten yurt dışındaydık. Öyle zannediyorum ki Pazar akşamı Kuveyt Emiri'ne yemekleri olacak. O yemekte kendisiyle zaten görüşeceğim. Bizimle bu konulara yönelik bir görüşmesi olursa, bu konuda da kendileri istedikleri anda görüşürüz. Bunun saklı gizli herhangi bir yanı yok. Şu ana kadar Sayın Cumhurbaşkanımız ile gerek Anamuhalefet gerek muhalefet temsilcileri ne görüştüler, ben şu anda bunları bilmiyorum. Yani çıkanlar, çıktıkları zaman bunun 'terörle ilgili konular olduğu' istikametinde ifadelerde bulundular. Demek ki şu andaki gelinen nokta ile alakalı değil. Detaylarını bilemediğim için de bu konuda bir şey söylemek yanlış olur" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title